На Київщині готують до відкриття нові амбулаторії

Де відкриють медичні заклади

У селищах Київської області в рамках національної програми "Велике будівництво" збудували одинадцять нових амбулаторій сімейної медицини. Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

За його словами, усі нові медичні заклади відповідають сучасним технічним вимогам, енергоефективні та оснащені необхідним обладнанням. В усіх амбулаторіях вже завершили будівельні та ремонтні роботи. З них сім медичних закладів відкрили, ще чотири — готують до відкриття.

У Київській області ввели в експлуатацію амбулаторії сімейної медицини у таких населених пунктах як Фурси, Хоцьки, Красилівка, Кожанка, Луб’янка, Мироцьке та Пісківка. Найближчим часом відкриють два нові медичні заклади в однойменних селищах Іванівка Узинської та Ставищенської об’єднаних територіальних громад, а також у місті Ржищів та селищі Пії.

Окрім того, у Броварах, Борисполі, Білій Церкві, Обухові, Переяславі, Тетіїві, Фастові та Іванкові цього року провели реконструкцію приймальних відділень центральних лікарень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на розробку проєктної документації для реконструкції дитячої лікарні у Боярці. Реконструкцію будівель та споруд планують зробити у комунальному підприємстві "Київська обласна дитяча лікарня". Медичний заклад розташований у Боярці на вулиці Хрещатик, 83. За розробку проєкту реконструкції підряднику готові сплатити понад 14 мільйонів гривень. Окрім того, заявлено про реконструкцію обласної лікарні для дорослих, яка розташована у Києві.

Нагадаємо, відомча лікарня "Феофанія" буде відкрита не лише для державних службовців, а й для пересічних громадян з наступного року. З 2022 року перейти на фінансування за програмою медичних гарантій мають відомчі лікарні, медичні заклади міністерств та Національної академії наук України. Одна з таких лікарень — "Феофанія", яка зараз підпорядковується Державному управлінню справами, а медичну допомогу у закладі надають держслужбовцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися