Лікарню "Феофанія" відкриють для пересічних українців

Коли медичний заклад стане доступний не лише депутатам та держслужбовцям

Відомча лікарня "Феофанія" буде відкрита не лише для державних службовців, а й для пересічних громадян з наступного року. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передають "Коментарі".

За його словами, з 2022 року перейти на фінансування за програмою медичних гарантій мають відомчі лікарні, медичні заклади міністерств та Національної академії наук України. Одна з таких лікарень — "Феофанія", яка зараз підпорядковується Державному управлінню справами, а медичну допомогу у закладі надають держслужбовцям

"З 1 січня 2022 року лікування у медичному закладі "Феофанія" стане доступним для всіх українців! Лікарня "Феофанія" довгий час залишається символом того, що чиновники та пересічні громадяни мають різний рівень доступу до медичних послуг", — заявив Радуцький.

Остаточне рішення щодо "Феофанії" ухвалили на засіданні профільного комітету парламенту 24 листопада, повідомив народний депутат. "Ми скасували недоторканність та відкриваємо "Феофанію", — підсумував голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухові у рамках національної програми "Велике будівництво" капітально відремонтували приймальне відділення центральної районної лікарні. Цього року на модернізацію п’яти приймальних відділень опорних лікарень у Київської області спрямували понад 38 мільйонів гривень. У центральній районній лікарні Обухова не тільки відремонтували приміщення, а й встановили сучасне медичне обладнання, зокрема новий томограф.

Нагадаємо, у Миронівці триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. А у Броварах тривають роботи з реконструкції нового відділення клінічної лікарні. На роботи з реконструкції з бюджету Київської області передбачили понад 26 мільйонів гривень. 

Дивіться також, як у Переяславі відремонтували центральну лікарню.

Джерело: https://t.me/radutsky/1268


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися