У Києві на нову лікарню витратять понад двох мільярдів гривень

Що відомо про дороговартісний проєкт будівництва

У Солом’янському районі Києва проведуть масштабну реконструкцію Київської міської клінічної лікарні №6 з добудовою нового медзакладу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

На реконструкцію будівлі Київської міської клінічної лікарні №6 з розміщенням лікарні швидкої медичної допомоги "Правобережна" оголосили тендер. Заклад розташований на проспекті Любомира Гузара, 3 на території медичного містечка.

Замовником послуг з реконструкції столичної лікарні виступає комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ". Тендер на пошук підрядника оголосили ще наприкінці листопаду минулого року. На початку січня до технічної документації щодо проєкту будівництва внесли зміни. За виконання робіт готові заплатити понад двох мільярдів гривень. Аукціон призначено на 18 лютого. Виконати реконструкцію Київської міської клінічної лікарні №6 підрядник має до кінця 2023 року.

Торік на початку грудня комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" обрало переможця тендеру на розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції будівлі Київської міської клінічної лікарні №6. Переможцем аукціону оголосили ТОВ "Авалонпроєкт". Підрядник виконує роботи за 11,5 мільйони гривень.

Згідно з тендерною документацією, під час будівництва передбачено знесення зелених насаджень. Підрядник має знищити понад пів тисячі дерев. Загальна площа забудови складає понад 4,2 тисячі квадратних метри. На цій території побудують лікарню швидкої медичної допомоги, киснево-газофікаційну станцію, дизельну електростанцію та надземний перехід.

У кошторисну вартість будівництва включені усі роботи "під ключ" — від зведення нових будівель з прокладанням інженерних мереж до закупівлі необхідного обладнання. Нова лікарня швидкої медичної допомоги буде розрахована на 88 ліжок у палатних відділеннях та 51 ліжко у палатах приймальних відділень та відділень інтенсивної терапії.

Нагадаємо, у Центральній районній лікарні Борисполя цього року почнуть будувати пологове та лікувальне відділення. Окрім того, тут облаштують вертолітний майданчик. Будівельні роботи розпочнуть навесні. Медичний заклад розташований поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль". Вартість будівництва складає майже 139 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за два роки у Київській обласній клінічній лікарні планують провести повну реконструкцію, зокрема побудувати вертолітний майданчик для аеромедичної евакуації. Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації також провів тендер на розробку проєктної документації для реконструкції дитячої лікарні у Боярці. Переможця вже оголосили. За розробку проєкту реконструкції підряднику готові сплатити понад 14 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися