Медицина у Києві: у столиці поновили виконання планових операцій

Як у столиці надають медичні послуги в умовах війни

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник розповів, як у столиці в умовах воєнного стану працюють медичні заклади та які послуги надаються. Про це посадовець розповів під час брифінгу, передають "Коментарі".

"Працює столичний онкоцентр, надається уся необхідна допомога онкохворим. Це й обстеження. Я нагадаю, ми на початку війни відключали важку апаратуру. На сьогодні все працює. Працює радіологічне відділення й відповідне лікування проводиться — проведення хімії та променевої терапії. Хіміотерапію ми відновили буквально за два тижні після війни. Променеву терапію, де специфічне обладнання, також було нещодавно відновлено", — сказав Поворозник.

Окрім того, в онкологічному центрі працює гаряча лінія для консультації пацієнтів та їхніх родичів. Постійно працюють у Києві й шість паліативних відділень, що надають допомогу невиліковно хворим.

"У повному обсязі містяни отримають нефрологічну, стоматологічну та ендокрологічну медичну допомогу. Хворі на цукровий діабет забезпечені інсуліном. Вони можуть їх отримати як за електронним, так і за паперовими рецептами. Пацієнти з хворими нирками проходять процедуру діалізу, ми її не зупиняли жодного дня", — розповів перший заступник мера Києва.

У столиці також поновлено виконання планових операцій.

"Є відповідні застереження безпосередньо для самих лікувальних закладів. Має бути заклад заповнений не більш ніж 50%, тоді він може проводити планові операції. Зокрема, це офтальмонологічні операції й заміна кришталиків, операція на серці, заміна суглобів та інші планові операції, що надаються в медичній системі міста Києва", — розповів посадовець КМДА.

Не припиняли свою роботу у столиці й пологові будинки. За період повномасштабного російського вторгнення у столиці народилось понад 1,7 тисяч малюків, серед народжених є п’ять двієнь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поновили роботу десяти медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю відновив свою роботу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися