В центрі дитячої кардіохірургії у Києві добудували новий корпус (ФОТО)

Медичний заклад оглянув президент України Володимир Зеленський

Новозбудований корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії добудували у Києві. Лікарню відвідав президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі" з посиланням на пресслужбу голови держави.

Добудували новий корпус медичного закладу в межах програми "Велике будівництво". Під час відвідання лікарні Зеленський поспілкувався з лікарями та дванадцятирічним хлопцем Владиславом Гончаруком. Дитина понад два тижні разом з родиною переховувався у підвалі в селі Демидів, рятуючись від обстрілів. Пацієнта готують до операції, яку проводитиме директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Ілля Ємець.

Зараз на базі Центру дитячої кардіології та кардіохірургії у Києві працює й відділення для дорослих пацієнтів. Президенту України Володимиру Зеленському показали палату інтенсивної терапії та сучасну ангіографічну операційну, де столичні лікарі мають змогу проводити операції без розтину грудної клітки.

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри Зеленський вручив державні нагороди працівниць Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Нагадаємо, в "Охматдиті" за перший день повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну організували роботу нового відділення — екстреної медичної допомоги. Читайте, як столична лікарня працює в умовах війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" провели першу операцію в новій надсучасній операційній. Оперували дитину з пухлиною мозку. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися