У Києві можна безкоштовно пройти обстеження на гіпертонію

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві анонсували проведення тижня профілактики гіпертонічної хвороби, під час якого можна отримати безкоштовні обстеження та консультації медиків. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці.

Отримати консультацію медиків та пройти обстеження на наявність гіпертонічної хвороби у Києві можна буде безкоштовно із 16 до 23 травня. За словами директорки Департаменту охорони здоров’я столиці Валентини Гінзбург, консультуватимуть не тільки безкоштовно, а й безвідмовно та у зручному для киян форматі. Закликають перевірити стан своєї серцево-судинної системи у Києві й переселенців. Тиждень профілактики гіпертонічної хвороби у столиці проводять з нагоди Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією.

У Департаменті охорони здоров’я Києва вжили наступних заходів у ці дні:

— сімейні лікарі мають активізувати виклик пацієнтів із артеріальною гіпертензією для проходження медичного огляду;

— всі, кому необхідно, отримають направлення на більш глибинні обстеження до консультативно-діагностичних центрів або на безоплатне лікування до стаціонарів.

"Приходьте до лікарів за своєї ініціативи, навіть якщо почуваєтеся добре. Якщо не маєте підписаної декларації, зверніться до найближчого до вас Центру первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичного центру. Вас приймуть, проконсультують та складуть план подальших дій залежно від результатів огляду і обстежень", — закликала Гінзбург.

Директорка профільного департаменту столичної мерії нагадала, що у Києві в консультативно-діагностичних центрах є кабінети ранньої діагностики серцево-судинних захворювань. Їхнє оснащення та кваліфікація медиків дають змогу без відвідування спеціалізованого закладу швидко пройти необхідні обстеження, визначитися з діагнозом і тактикою лікування.

Фахівці запевнили, що в більшості випадків інсульти та інфаркти можна попередити постійним контролем за артеріальним тиском, а також рівнем холестерину, цукру крові та іншими показниками здоров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії добудували та відкрили у Києві. Подробиці про особливість роботи медичного закладу, де також надають допомогу дорослим пацієнтам, — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в "Охматдиті" за перший день повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну організували роботу нового відділення — екстреної медичної допомоги. Читайте, як столична лікарня працює в умовах війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

14 травня 2022, 08:41

Лечение и профилактика сердечно-сосудистых заболеваний экстрактами трав https://dnsp.com.ua/g22689304-reabilitatsiya-sosudov-otzyv

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися