Історію хлопчика з Маріуполя, в обіймах якого померла мама, розповіли в "Охматдиті" (ФОТО)

На окупованій території дитині хотіли ампутувати ногу

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" вдалося врятувати ногу дитини з Маріуполя, в обіймах якого померла поранена мати, а пораненого хлопця вивезли до окупованого Донецьку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію медзакладу.

В "Охматдиті" розповіли одну з багатьох історій дітей з Маріуполя — десятирічного Іллі Матвієнко. Хлопець із мамою Наталією від початку повномасштабної війни ховалися у своєму будинку та жили у підвалі. Під час чергового обстрілу, коли вони тікали до сусідів, жінка отримала поранення голови, а дитині розірвало ногу. Поранена Наталя Матвієнко на собі дотягнула сина до квартири знайомих. Мати Іллі померла в обіймах сина.

Знайомі забрали тіло померлої жінки, а на наступний день російські військові вивезли хлопчика в окупований Новоазовськ, а потім — в Донецьк. На окупованій території дитині хотіли ампутувати роздроблену ногу, але кінцівку вдалося зберегти. Бабуся Іллі швидко оформила опікунство в Україні та перетнула кордони чотирьох країн, щоб забрати онука з Донецьку.

В "Охматдит" Ілля прибув у свій день народження. Хлопцю виповнилося десять років. Дитину привітав президент України Володимир Зеленський. У столичній лікарні у Іллі стався символічний другий день народження – коли лікарі сказали, що нога повноцінно функціонує і він зможе ходити.

"Хлопчик вже може рухати пальцями на ушкодженій кінцівці та налаштований на одужання дуже рішуче. Ілля розцвітає, коли до нього навідуються багато гостей, але сум в очах нікуди не дівся. Те, що довелося пережити цьому щирому і доброму хлопчику, не можна собі уявити та у жодному разі не можна пробачити", — зазначили в "Охматдиті".

Нагадаємо, в "Охматдиті" за перший день повномасштабного військового вторгнення російських окупантів в Україну організували роботу нового відділення — екстреної медичної допомоги. Читайте, як столична лікарня працює в умовах війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" провели першу операцію в новій надсучасній операційній. Оперували дитину з пухлиною мозку. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися