Під Києвом відремонтували ще один дитячий садок (ФОТО)

Освітній заклад був пошкоджений обстрілами

В Ірпені після завершення ремонтних робіт розпочнеться навчальний рік у дитячому садку "Смайлик", що в мікрорайоні Стоянка. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За словами мера Ірпеня цей дитячий садочок, як і всі інші в Ірпінській громаді, постраждав від ворожих обстрілів. У навчальному закладі снарядами були пошкоджені фасад і дах, вибиті вікна й двері. Відремонтувати дошкільний заклад до нового навчального року допомогли меценати. Вже у понеділок, 5 серпня, дитячий садок відновить роботи і прийме своїх вихованців.

Окрім відбудови після обстрілів, у дитячому садку "Смайлик" обладнали сучасне укриття на час повітряних тривог та збудували багатофункціональний спортивного майданчик для малечі. В цьому владі Ірпеня допомогло представництво ЮНІСЕФ в Україні. Ця організація також профінансувала облаштування двох сучасних укриттів на пів тисячі школярів у школі №17 в Ірпені

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в День знань президент України Володимир Зеленський відвідав Ірпінь і запустив з першокласниками марку "Пес Патрон".

Напередодні нового навчального року в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Його профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Нагадаємо, у Києві оприлюднили структуру нового навчального року та рекомендували графік шкільних канікул. У столиці освітній процес у новому навчальному році розпочався 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. В разі змін безпекової ситуації в мерії розглядають перенесення осінніх канікул на лютий 2023 року. Директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян дала рекомендації батькам, як підготувати дитину та які зібрати для школярів речі у безпековий рюкзак

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.

Джерело: https://t.me/markushyn/3127


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися