В Макарові відновлюють пошкоджений обстрілами ліцей (ВІДЕО)

Які роботи вже встигли виконати в закладі

В Макарові тривають протиаварійні роботи у ліцеї №1, куди на початку березня влучили два ворожих снаряди. Відео відновлюваних робіт оприлюднив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Посадовець зазначив, що під час обстрілу у березні в Макарівському ліцеї №1 знаходились волонтери, які готували їжу місцевим мешканцям. Ніхто з людей не постраждав, але внаслідок обстрілу в освітньому закладі була повністю зруйнована їдальня та навчальні приміщення, вибуховою хвилею вибиті всі вікна.

"Нині навчальний процес у закладі для більшості учнів організований у дистанційному форматі. А діти початкових класів навчаються офлайн у сусідній школі. Попри значні ушкодження, адміністрація закладу налаштована якнайшвидше відновити звичний навчальний процес", — прокоментував відео керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Зараз у Макарівському ліцеї №1 відбудовують приміщення їдальні та навчальних класів. Заклад відновлюють за кошти міжнародних партнерів.

"Під час активних бойових дій на території громади було два прямих влучання в ліцей. Це було на третьому поверсі влучання і на першому поверсі стіна була повністю вибита, і плита другого поверху вилетіла повністю", — розповіла начальник відділу освіти Макарівської селищної ради Ірина Волощенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення в столиці Маріупольського міського ліцею. Цього навчального року у закладі навчаються 270 учнів, з них майже 60 школярів хочуть навчатися в очному форматі та проживати в пансіоні. Оболонська райдержадміністрація запропонувала для розміщення Маріупольського ліцею третій поверх спеціальної школи №4, що в Пущі-Водиці на вулиці Юнкерова. 

Нагадаємо, за результатами вступної компанії в Україні три столичних університети увійшли п’ятірку найкращих. На першому місці серед українських закладів вищої освіти за кількістю поданих заяв під час вступної компанії опинився Національний університет "Львівська політехніка". Друге місце серед лідерів посів "Львівський національний університет імені Івана Франка". На третьому місці — Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". П’ятірку лідерів замкнули ще два столичних виші — це "Київський національний університет імені Тараса Шевченка" та "Національний авіаційний університет".

Читайте також, чому столична влада не може демонтувати пам'ятник Щорсу у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися