Дитяча школа мистецтв у Бучі отримала потужний генератор (ФОТО)

В навчальному закладі тривають відновлювальні роботи

Бучанська дитяча школа мистецтв імені Левка Ревуцького отримала потужний генератор від німецьких благодійників. Про це повідомили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Бучі, в разі відключень електроенергії генератор потужністю у 87 кВт забезпечить школу і світлом, і теплом. Його загальну вартість у 1,1 мільйона гривень оплатили німецькі благодійники.

З вересня 2022 року в Бучанській дитячій школі мистецтв імені Левка Ревуцького триває відбудова пошкоджень, завданих навчальному закладу під час бойових дій. За півроку вдалося повністю відремонтувати приміщення школи, збільшити кількість класів та зробити школу безбар’єрною для учнів із інвалідністю. Загалом у відновлення школи вже вклали понад 8 мільйонів гривень.

Окрім того, благодійники передали дітям і вчителям два десятки ноутбуків, закупили музичні інструменти та інші матеріали для творчості. А напередодні нового року — оплатили 100 річних навчальних стипендій.

Нагадаємо, Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі відновлюють десятки зруйнованих та пошкоджених російськими окупантами житлових будинків. Бучанська міська рада з Київською обласною державною адміністрацією та спільно з партнерами реалізують проект комплексного відновлення вулиці Вокзальна. Одночасно відновлюють понад вісім десятків будинків. Над відновленням щоденно працюють майже дві сотні людей. Подробиці та відео — за посиланням.

Окрім того, в Бучанській територіальній громаді розпочали демонтаж зруйнованих приватних будинків. Найближчим часом будуть демонтовані майже три десятки будинків, що були знищені російськими окупантами навесні торік. Невдовзі планують ліквідувати стихійне сміттєзвалище по вулиці Депутатській у Бучі, що утворилося після деокупації міста.

Читайте також, що у Ворзелі архітектори з Франції розробляють проект Французького кварталу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися