У Київській області відкрили сучасний дитячий садок (ФОТО)

Як виглядає оновлений дошкільний заклад

В Ірпені добудували та відкрили сучасний дитячий садок "Червона калина". Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, триповерховий дошкільний навчальний заклад розрахований на три сотні дітей. Дитячий садок працював з 1960 року, а нове приміщення розпочали будувати навесні 2021 року до повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Добудувати садочок вчасно не вдалося. Внаслідок бойових дій тут уламками снарядів був пошкоджений дах нового приміщення, фасад, вікна та внутрішні стіни групових кімнат.

Добудувати дитячий садок Ірпеню допомогли партнери португальського міста Кашкайш. Виділили на це пів мільйона євро. Загальна площа дошкільного навчального закладу становить понад три тисячі квадратних метрів.

"Тут є все, щоб діти почувалися комфортно і затишно. Крім звичайних групових приміщень, є спортзал, спортивний майданчик та футбольне мініполе. Крім того, діти можуть відвідувати басейн. До речі, це єдиний садок в Ірпені, де є басейн. Басейн та укриття розташовані на цокольному поверсі приміщення", — розповів Кравченко.

У дитячому садочку "Червона калина" є фізіотерапевтичний кабінет, обладнаний ультразвуковим інгалятором, апаратом для приготування сиглентно-кисневої пінки та аромолампою для аерофітотерапії. Маленьких вихованців у спеціально обладнаному приміщенні також навчатимуть комп'ютерній грамотності.

Керівник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко додав, що внаслідок бойових дій в регіоні зруйновано та пошкоджено 239 закладів освіти, з яких 196 вже відбудували. Зокрема, відновили 69 із 86 пошкоджених російськими окупантами дитячих садочків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Михайлівці-Рубежівці завершили ремонт у гуртожитку для переселенців. У червні цього року периметр будівельного майданчика під гуртожиток був повністю огороджений. Будівельники проводили демонтаж внутрішніх перегородок. На території гуртожитку передбачено паркувальні майданчики для автомобілів та велосипедів, спортивні й дитячі майданчики, а також зона відпочинку.

Нагадаємо, на Київщині триває будівництво приватних будинків з нуля на місці знищених під час бойових дій. Нове житло будують на 83 об'єктах у 15 громадах пристоличного регіону.

Читайте також, де у Києві готують до відкриття велику ковзанку просто неба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися