Величезне укриття будують у Київській області (ФОТО)

Що відомо про проєкт та як тривають роботи

На Київщині триває будівництво протирадіаційного укриття для двох дошкільних закладів освіти. Про це розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, будівельні роботи виконують у Фастівському районі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. У селищі Глеваха будують протирадіаційне укриття площею майже 580 квадратних метрів на території двох дитячих садків "Ромашка" та "Золоті зернята". Через відсутність сховища їхні вихованці поки що змушені відвідувати інші садки.

"Майбутня захисна споруда зможе вмістити до 400 осіб та дозволить дітям повернутися до закладів. Підготовчі роботи розпочалися восени. Фахівці підрядної організації вже звели зовнішні стіни споруди та на 80% виконали підсилення плит перекриття", — повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

На об’єкті також завершили роботи з перенесення ділянки теплотраси. Будівельники продовжують виконувати цегляну кладку перегородок всередині приміщення та працюють над підсиленням вхідних груп. Паралельно тривають роботи з ⁠влаштування інженерних мереж.

Нагадаємо, на Київщині активно будують укриття в Узині, що в Білоцерківському районі. Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття зводять біля ліцею "Обдарованість".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також про масштабні роботи з реконструкції інфраструктурних об’єктів на озерах та річках у Києві.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13806


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

12 січня 2024, 15:44

Навіщо таку інформацію поширювати

Егор

12 січня 2024, 14:15

Зачем вы это делаете, журнашлюхи!? Вы наводчики для врага!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися