Масштабна реконструкція об’єктів інфраструктури розпочнеться у Києві

Скільки грошей витратять зі столичного бюджету

У Києві цього року заплановано масштабні роботи з реконструкції інфраструктурних об’єктів на озерах та річках. Про це йдеться у стратегічному плані розвитку комунального підприємства "Плесо", передають "Коментарі".

Згідно з документом, на реконструкцію гідротехнічних споруд з відновленням екологічного та санітарно-гігієнічного стану річки Либідь планують витратити 58 мільйонів гривень. В Оболонському районі Києва реконструкція зливостокової каналізації системи озер Опечень обійдеться у 52 мільйони гривень.

У Голосiївському районі Києва запланована реконструкція захисних споруд “Жукiв острiв”, розчистка русла, благоустрій прибережної території та відновлення екологічного стану річки Коник. На це витратять 50 мільйонів гривень. На реконструкцію очисних споруд поверхневих вод біля затоки Південний ковш у промисловій зоні Теличка у Голосіївському районі столиці витратять найбільше грошей — понад 92 мільйони гривень.

У Святошинському районі Києва проведуть реконструкцію очисних споруд дощових вод житлового масиву Біличі по вулиці Обухівській, 13-а за два мільйони гривень. У Дарницькому районі столиці на будівництво системи аерації та благоустрій озера Лебедине передбачили 500 тисяч гривень.

Загалом на реконструкцію та будівництво на землях водного фонду Києва у 2024 році планують витратити понад 254,7 мільйонів гривень. Окрім того, у столиці цього року ремонт пляжів та чистка водойм обійдуться місцевому бюджету у понад 192 мільйони гривень, а у 2025 році – до 107 мільйонів гривень. 


Нагадаємо, в центрі Києва на аукціоні продали будинок, де працює стрітфуд "Київська перепічка". Площа нежитлових приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 3 становить 1231,5 квадратних метрів. На об’єкт продажу претендували троє учасників торгів. Ціна за будинок стартувала з 45 мільйонів гривень без ПДВ. Найбільшу ціну запропонувала компанія "Поділ Естейт Менеджмент". Переможець має сплатити 180 мільйонів гривень з врахуванням ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що в тендерах із відновлення зруйнованого житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

21 січня 2024, 23:06

Вот это действительно дело хорошее и нужное. Наконец что-то конструктивное начали делать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися