В одній з громад Київщини показали, що зробили з важливим об'єктом (ФОТО)

У ліцеї відремонтували укриття та забезпечили безпечні умови для учасників освітнього процесу

У Томашівській громаді провели капітальний ремонт та ввели в експлуатацію протирадіаційне укриття для школярів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Томашівської громади Фастівського району Київської області.

“В опорному закладі громади,  Дідівщинському ліцеї, навчається 261 учень, працює 35 фахівців. Укриття розраховане на 340 осіб, тобто 100 відсотків учасників освітнього процесу відтепер мають безпечні та комфортні умови перебування у закладі”, - повідомили у громаді.

Після проведення капітального ремонту укриття забезпечили резервним живленням, вентиляцією та усім іншим необхідним обладнанням за сучасними стандартами. Також в укритті облаштували вбиральню для маломобільних груп. 

“Капітальний ремонт укриття вдалося здійснити шляхом співпраці керівництва громади з Київською обласною державною адміністрацією, коштами державної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету Томашівської громади”, - пояснили у громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бородянці Київської області намагалися відремонтувати неіснуюче укриття за понад чотири мільйони гривень. Порушення виявили спеціалісти Держаудитслужби. 

Під час проведення перевірки фахівці з’ясували, що на цій території не розташовувалося жодної споруди цивільного захисту. “Отже, не було чого і ремонтувати. Насправді почалося будівництво незрозумілого об’єкта, адже у будівельників не було ані дозвільної, ані проєктної документації. Завдяки своєчасному втручанню аудиторів вдалося повернути до місцевого бюджету кошти сплаченого авансу”, - підсумували у службі.


Читайте также