Президенту МОК показали зруйнований ракетами спорткомплекс "Авангард" у Києві (ФОТО)

Томас Бах також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським

У Києві президенту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасу Баху показали зруйнований російськими ракетами спортивний комплекс "Авангард". Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передають "Коментарі".

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка показали президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху одну з тренувальних баз у Києві та відвідали частково зруйнований російськими ракетами спортивний комплекс "Авангард".

"Показали пану Томасу Баху пошкоджений баскетбольний зал. Вважаю, що наслідки злочинних обстрілів росіянами наших спортивних цивільних об’єктів має бачити весь світ", — наголосив очільник Міністерства молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Візит президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха до Києва під час повномасштабної війни в України українські посадовці вважають важливим сигналом для всього спортивного руху. Томас Бах зустрівся у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та висловив підтримку українському народу та українським спортсменам.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Міжнародний олімпійський комітет потроїв фонд підтримки українських спортсменів. Зараз міжнародне фінансування українських олімпійських атлетів становить 7,5 мільйонів доларів. Окрім того, президент МОК запевнив Зеленського, що організація продовжить рекомендувати міжнародним федераціям не запрошувати російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання.

Після зустрічі з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом президент України Володимир Зеленський повідомив, що МОК планує скликати спеціальну конференцію. На заході збиратимуть кошти на відновлення спортивної інфраструктури України. Це свідчить про те, що міжнародна спільнота не має сумнівів щодо перемоги українського народу над російськими окупантами, наголосив Зеленський.

Нагадаємо, до повномасштабного вторгнення російських військ на лівому березі Дніпра у Києві для проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025) планували збудувати багатофункціональний спортивно-концертний комплекс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені у січні готувалися до будівництва нового спортивного комплексу з льодовою ареною. Цей інфраструктурний об’єкт мали зробити черговим спортивним "магнітом". У спортивному комплексі планували виховувати юних чемпіонів України та проводити дозвілля усіх любителів зимових видів спорту Бучанської громади.

Читайте також, що під Києвом планували побудувати навчально-тренувальну базу національних збірних команд України з футболу. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися