Під Києвом для футболістів збудуть спортивно-тренувальну базу

Лише на проєкт витратять десятки мільйонів гривень

Під Києвом планують побудувати навчально-тренувальну базу національних збірних команд України з футболу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на систему закупівель Prozorro.

Новий спортивний об’єкт з’явиться у селі Княжичі Броварського району Київської області. Тендер на розроблення проєктної документації для будівництва навчально-тренувальної бази національних збірних команд України з футболу завершили наприкінці грудня. Витратити лише на проєктні роботи планують майже 44 мільйони гривень. На аукціоні перемогло Товариство з обмеженою відповідальністю "Основа-Солсиф".

Зараз підрядник очікує рішення щодо перемоги у тендері. Замовником проєктних робіт з будівництва нового спортивного об’єкту виступає Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації. проєкт та кошторисну документацію підрядник має розробити до кінця 2022 року. Навчально-тренувальну базу для українських футболістів побудують у рамках національної програми "Велике будівництво".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кагарлику розпочали будівельні роботи зі зведення нового басейну. Вартість інфраструктурного об'єкта складає понад 127 мільйонів гривень. Будівельні роботи планують завершити впродовж року.

Нагадаємо, у Бучі відкрили Академію спорту. Сучасний спортивний комплекс обладнали усім необхідним для змагань і тренувань. Заклад будували з дотриманням норм інклюзивності. А у Києві збудують найбільший спортивний кластер України. Новий спорткомплекс з’явиться на території "ВДНГ". 

У Дніпровському районі Києва до Чемпіонату Європи з баскетболу, який відбудеться у вересні 2025 року, планують збудувати величезний спортивно-концертний комплекс. Президент України Володимир Зеленський вже визначився з локацією. Новий інфраструктурний об’єкт має з’явитися у столиці на березі Дніпра поблизу метро "Лівобережна" до 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися