Зеленський хоче збудувати на Микільській Слобідці спортивну арену

Комплекс планують звести для проведення Євробаскет-2025

У Дніпровському районі Києва до Чемпіонату Європи з баскетболу, який відбудеться у вересні 2025 року, планують збудувати величезний спортивно-концертний комплекс. Про це повідомив президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський, передають "Коментарі".

За його словами, 17 січня до Києва прибуде комісія з Міжнародної федерації баскетболу (ФІБА), якій українська влада презентує проєкт будівництва нової спортивної арени. Будувати планують за президентською програмою "Велике будівництво", а з локаціями як у Києві, так у Львові вже визначились. Новий інфраструктурний об’єкт має з’явитися у столиці поблизу метро "Лівобережна" до 2024 року.

"У Києві місце є. Шикарне місце біля виставкового центру з боку метро "Лівобережна" — Микільська Слобідка. Там буде велика етажерка, паркінг. Шикарний зал на п'ятнадцять тисяч місць, концертний — на двадцять п’ять тисяч місць", — сказав Бродський.

За право приймати Євробаскет-2025 змагаються Україна, Росія, Угорщина, Латвія, Кіпр та Фінляндія. Конкурують за право приймати фінал Чемпіонату Європи з баскетболу чотири країни — Україна, Росія, Угорщина та Латвія. Фінальну частину змагань зможуть приймати лише країни, де є сучасні спортивні арени на 15 тисяч місць.

"Ми хочемо отримати й підгрупу, й чвертьфінал, й півфінал, й фінал [Євробаскет-2025]… Обиратимуть між Україною та Росією, моя така думка… Президент налаштований усе побудувати. Усе буде побудовано", — заявив президент Федерації баскетболу України.

Він додав, що в разі, якщо Україна не отримає право приймати Євробаскет-2025, то з вже побудованими спортивними об’єктами змагатиметься за право приймати цей чемпіонат у 2029 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Києва почне перемовини з викупу землі для парку "Микільська Слобідка", проте врятувати берег Дніпра від забудови буде важко. Депутати Київської міської ради заслухали громадську активістку Марію Близнюк, яка закликала столичну владу запобігти зведенню на березі Дніпра трьох 25-поверхових житлових комплексів. У мерії Києва проголосували за плани викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку на площі майже 1,5 гектари.

Напередодні засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження скоротити фінансування будівництва парку "Микільська Слобідка" на понад 150,7 мільйона гривень. З цих коштів майже 130 мільйонів гривень направлять на благоустрій. 

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ТАТЬЯНА

5 січня 2022, 09:53

Один хочет, а делать кто будет?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися