У Києві показали проєкт спортивної арени на Микільській Слобідці (ФОТО)

Оприлюднені плани щодо забудови берегу Дніпра

На лівому березі Дніпра у Києві для проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025) збудують багатофункціональний спортивно-концертний комплекс. Проєкт оприлюднили в Офісі президента України, передають "Коментарі".

Про проєкт забудови у столиці зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа) розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко. Делегація експертів прибула в Україну для оцінки стану готовності до проведення змагань у Києві та Львові. Українська влада намагається переконати представників ФІБА, що встигне побудувати необхідну для проведення Євробаскет-2025 спортивну інфраструктуру.

Згідно з проєктом, спортивно-концертний комплекс збудують у Дніпровському районі столиці на земельній ділянці площею у понад шість гектарів. Територію майбутнього будівельного майданчику вже огородили парканом з інформацією про новий інфраструктурний об’єкт.

Площа спортивного комплексу — 13,5 тисяч квадратних метри. Масштабну споруду розміром 100 на 150 метрів зведуть у Києві поблизу Міжнародного виставкового центру. Здати її в експлуатацію планують у грудні 2024 року. Багатофункціональна спортивна арена зможе прийняти понад 15,8 тисячі глядачів.

Остаточне рішення стосовно місць проведення Євробаскету-2025, за що змагається не тільки Україна, у ФІБА ухвалять у Мюнхені 29 березня. Делегації експертів показали не тільки проєкти забудови у Києві та Львові, а й будівельні майданчики.

Нагадаємо, за право приймати Євробаскет-2025 змагаються Україна, Росія, Угорщина, Латвія, Кіпр та Фінляндія. Конкурують за право приймати фінал Чемпіонату Європи з баскетболу чотири країни — Україна, Росія, Угорщина та Латвія. Фінальну частину змагань зможуть приймати лише країни, де є сучасні спортивні арени на 15 тисяч місць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що владу Києва закликали запобігти зведенню на березі Дніпра трьох житлових висоток. Через протести киян у столичній мерії планували викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку.

Читайте також, що під Києвом побудують навчально-тренувальну базу національних збірних команд України з футболу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися