Під Києвом стронгмени протягнули найбільший у світі літак (ВІДЕО)

Світовий рекорд встановили найсильніші спортсмени України

У Гостомелі на аеродромі держпідприємства "Антонов" українські стронгмени встановили світовий рекорд з перетягування літака "Мрія". Про це повідомляє Федерація стронгмену України, передають "Коментарі".

На аеродромі "Антонов" вісім найсильніших українських спортсменів зрушили з місця найбільший у світі літак вагою 330 тон та протягли "Мрію" на 4,3 метри за 1,13 хвилини. Цей рекорд засвідчили представники Національного реєстру рекордів України. Зазначимо, що до цього стронгмени України провели сім тренувань. Відео, як відбувалася ця історична подія, оприлюднили у Федерації стронгмену України.

 

Нагадаємо, рекорд з "Мрією" українські спортсмени планували встановити до Дня Незалежності України. Вісім найсильніших українців напередодні потренувалися у Кривому Розі — встановили новий рекорд України, протягнувши на 44 метри самоскид з рудою вагою у 293 тонни. За словами президента Федерації стронгмену України Сергія Конюшка, вага найбільшого у світі літака залежить від наповнюваності баків, а "Мрія" важить приблизно 300 тонн. Президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок зазначив, що у подібних рекордах дуже важлива злагоджена робота всіх спортсменів.

Раніше під Києвом до річниці Дня Незалежності з'явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту "Бориспіль". Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів у ширину і більш як 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб гігантських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися