У Києві силачі планують протягнути найбільший у світі літак

Стало відомо, коли українські богатирі потягнуть "Мрію"

У Києві найсильніші українські спортсмени планують встановити рекорд і потягнути найбільший літак у світі - "Мрію". Про це розповів президент Федерації стронгменів України Сергій Конюшок в ефірі ТК "Київ", передають "Коментарі".

Рекорд планують встановити до Дня Незалежності України вісім найсильніших українців. Напередодні вони вже потренувалися у Кривому Розі — встановили новий рекорд України, протягнувши на 44 метри самоскид з рудою вагою у 293 тонни.

За словами президента Федерації стронгменів України Сергія Конюшка, вага найбільшого у світі літака залежить від наповнюваності баків, а "Мрія" важить приблизно 300 тонн.

"Є також певні нюанси в аеродинаміці, тому що ми будемо тягнути на відкритому повітрі. Будемо сподіватися, що вітер не буде сильно заважати й дасть трохи інерції", - сказав президент Федерації стронгменів України Сергій Конюшок.

У подібних рекордах дуже важлива злагоджена робота всіх спортсменів, зазначив він.

"Інерція дається одним потужним загальним рухом, а якщо йде дисбаланс, то це дуже сильно розхитує всю динаміку, всю упряжку спортсменів, тому головне тут — командний дух", - розповів про підготовку до челенджу президент Федерації стронгменів України.

Головна складність у встановленні рекорду полягає в тому, що з такими об'єктами як літак "Мрія" неможливо тренуватися щодня, продовжив він.

"Хлопці, які будуть встановлювати цей рекорд, — це відомі богатирі з міжнародним ім'ям, професійні спортсмени, що тренуються вже 10-15 років. Вони в топі богатирського "Олімпу" як в Україні, так і у світі, тому сил нашим богатирям вистачить", - впевнений Конюшок.

Нагадаємо, на Хрещатику в суботу, 14 серпня, відбулися змагання з перетягування вантажівок. За спортивною подією можна було спостерігати біля будівлі мерії Києва. З 11:00 до 20:00 на проїжджій частині Хрещатика проходив "Тракпул чемпіонат". У змаганнях брали участь 20 атлетів. Подробиці дізнавайтеся в матеріалі "Коментарів".

У Києві в день святкування 30-ї річниці незалежності України 24 серпня на Хрещатику і Майдані Незалежності проведуть урочистий концерт і військовий парад Збройних сил України з прольотом авіації.

Раніше під Києвом до річниці Дня Незалежності з'явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту "Бориспіль". Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів у ширину і більш як 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб гігантських розмірів визнали національним рекордом України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Робот

25 березня 2022, 17:26

Вообще какая сила у этих спортсменов?

Елена

15 серпня 2021, 18:01

Ну ТАК КОГДА ЖЕ??? Дата, время???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися