Підсумки тижня у Києві: що важливого сталося з 31 липня по 4 серпня

Дайджест головних новин цього тижня, які можуть бути цікавими мешканцям Києва

Поточний тиждень видався насиченим для киян. Навчальний рік для школярів вирішили продовжити, РФ знову атакувала Київ, на монументі "Батьківщина-мати" продовжуються роботи із заміни герба, а чиновника з Київської міської військової адміністрації спіймали на махінаціях.

“Коментарі” підбивають підсумки та розповідають про головні події цього тижня.


Кияни готують до важкої зими

Про майбутні проблеми, з якими зіткнуться жителі регіону, заявив і президент України Володимир Зеленський, і місцева влада. Президент зазначив, що російські окупанти знову атакуватимуть енергетичну систему столиці та інші об'єкти критичної інфраструктури.

А голова Київської обласної військової адміністрації повідомив, що наступна зима буде важчою за попередню. Тому одне з першочергових завдань - підготувати область до холодної пори року та стабільного опалювального сезону. Київщина розпочала підготовку наприкінці травня , зараз область готова до зими приблизно на 60%. До того ж вирішується питання забезпечення регіону достатнім обсягом біопалива та генераторами.


Міськвлада розірвала договори з приватними перевізниками

Сталося це після понад 100 перевірок , які провели у 2023 році. З'ясувалося, що багато компаній обслуговували маршрути з порушенням умов договорів: не оновлювали рухомі склади, транспорт не відповідав узгодженим параметрам, не їздили за встановленими схемами, зменшували кількість маршруток, використовували додаткові трафарети, не мали дозвільної документації та інше. А кілька перевізників взагалі припинили свою роботу. Загалом Київ розірвав 20 договорів. На вільні місця поставлять інших перевізників із черги за конкурсом, а маршрутки №444 та №497К вирішили повністю прибрати з вулиць столиці.


Навчальний рік у Києві та області можуть продовжити на місяць

Відповідне рішення, яке поширюється на всі регіони України, ухвалили у Кабінеті Міністрів. Освітній процес стартує, як і раніше, 1 вересня, проте триватиме він до 28 червня 2024 року . Організація освітнього процесу залежить від ситуації безпеки в регіон. Обласні військові адміністрації та засновники навчальних закладів у цих умовах мають приймати рішення, необхідні для збереження життя та здоров'я населення. Більш детальної інформації щодо конкретних рішень щодо регіону поки що немає.


"Батьківщина-мати" втратила радянську символіку

На монументі завершили роботи з демонтажу герба СРСР . 31 липня зі щита "Батьківщина-мати" зняли елемент із колоссями, який важить 80 кілограм. А 1 серпня демонтували серп та молот. При цьому роботи доводилося переривати кілька разів через повітряну тривогу. Ці елементи передадуть до Музею історії України у Другій світовій війні.

Українські тризуби планують помістити на щит до Дня незалежності, 24 серпня.


Чергові атаки РФ на Київ

Цього тижня російські окупанти атакували столицю двічі – у ніч на 2 та на 3 серпня. Для цього вони знову використали іранські безпілотники Shahed-136.

У середу вночі система протиповітряної оборони (ППО) збила понад 10 дронів-камікадзе . Внаслідок падіння уламків у Солом'янському, Голосіївському та Святошинському районах було пошкоджено нежитлові приміщення та дорогу. Серйозних руйнувань та постраждалих немає.

Наступної ночі завдяки роботі ППО майже 15 безпілотників було знищено на підльоті до міста . Руйнування внаслідок цієї атаки не зафіксували, обійшлося також і без жертв. Це була 820 атака на Київ з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.


Один із Департаментів КМДА реорганізували у новий підрозділ

Йдеться про Департамент міського благоустрою. На його базі вирішили створити Департамент територіального контролю міста Києва . До нього приєднають два окремих управління та додадуть більше функцій. Очолюватиме новий підрозділ Михайло Будилов, який зараз обіймає посаду директора Департаменту благоустрою.

Серед функцій нового підрозділу значатимуться контроль за паркуванням транспорту, проблеми захисту та поводження з тваринами, інспектування та контроль за станом благоустрою, перевірка якості житлово-комунальних послуг та інше.


Глава "Київзеленбуду" залишив свою посаду

Генеральний директор підприємства Олексій Король пішов зі своєї посади через чотири роки роботи . Він зазначив, що він із командою "впоралися" з цим терміном і, незважаючи на "ковидний карантин" та повномасштабну війну, вони інтенсивно займалися капремонтом та будівництвом парків та скверів.


Чиновник військової адміністрації Києва допомагав ухилистам виїжджати за кордон

Йдеться про начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України та за сумісництвом начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації. Він організував корупційну схему та брав по 10 тисяч доларів із кожного військовозобов'язаного чоловіка за те, щоб ті незаконно виїхали з України. Щоб на кордоні не виникало питань, чиновник оформляв "клієнтам" фіктивні документи щодо непридатності до військової служби.

Затримали його на гарячому, коли йому передавали 30 тисяч доларів за документи для трьох ухилістів. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта вилучили 5 тисяч євро та 48 тисяч доларів, серед яких знайшли купюри, отримані за "вирішення питання".

Відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Підозрюваному загрожує до десяти років ув'язнення.



З'явилися нові подробиці аварії вертольота в Броварах

У цій авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та супроводжуючі особи. У ході слідства про підозру повідомили п'ятьох чиновників Державної служби з надзвичайної ситуації (ДСНС) за порушення правил безпеки польотів вертольота.

"Чорні ящики" із гелікоптера також змогли розшифрувати щохвилини. З'ясувалося, що до перевезення делегації залучили гелікоптер, який чергував для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області. Судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

До того ж, командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані щодо всього запланованого маршруту - зокрема, про туман у Броварах. Пілоти не мали допусків до польотів у складних метеоумовах і необхідних сертифікатів. Проте виліт не скасували та не перенесли.

В результаті вертольоту довелося летіти на гранично низькій висоті, яка виявилася меншою за висоту будівель на маршруті. Перешкоду у вигляді багатоповерхівки командир побачив не відразу і при спробі його облетіти різко піднявся вгору, втратив орієнтування у просторі та допустив зіткнення із землею через відсутність необхідних навичок.



На Лук'янівці відновили пошкоджені обстрілами будинки

Йдеться про дві багатоповерхівки на вулиці Глибочицькій. В одну з них російська ракета потрапила навесні минулого року, а в сусідній – влітку 2022 року. Внаслідок обстрілів було зруйновано кілька поверхів та 27 квартир, загинуло двоє людей.

Нині ці житлові будинки повністю відновили . Тут оновили монолітний залізобетонний каркас, облаштували зовнішні та внутрішні стіни із керамічних блоків. Крім того, на багатоповерхівках змонтували нові конструкції даху, замінили ліфти, відновили внутрішні інженерні мережі. У деяких квартирах за бажанням їхніх власників зробили соціальний ремонт. За місяць у столичній мерії планують закінчити благоустрій прилеглої території.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

5 серпня 2023, 09:13

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////////////// Переговори щодо української формули миру. Чого чекати від саміту в Саудівській Аравії..........TOTAL''NOI IZOLIATSUI RASHUSTKOI ROSSII OT CHELOVECHESTVA DOLSHEN DOSTICH'' FORUM V SAUDOVSKOI ARAVII A DRUGOGO SMUSLA NET.........DRUGOI REGRESSIVNUI SMUSL===ETO POVUSHENIE REGIONAL''NOGO LIDERSTVA PRAVIASHEI SAUDOVSKOI MONARXII-===ANTINARODNOI ISLAMSKOI DIKTATURU OBIAZANNOI STAT'' NEPRAVIASHEI PEREDAV VLAST'' SAUDOVSKOMU NARODU===CHASTI BRIUSSEL''SKOGO CHELOVECHNOGO TSUVILIZATSUONNOGO VSEMIRNOGO PROSTRANSTVA........PUTINU DOLSHNO BUT'' TIASHELO VOEVAT'' V FINANSOVOM PLANE NO SEICHAS PUTIN PROTSVETAET I FASHUSTKAIA =ZAPADNAIA VETKA= DASHE POSTAVLIAET PUTINU RADIODETALI DLIA RASHUSTKIX RAKET POMOGAIA PUILO FIURERU FORMIROVAT'' OGROMNUE BESHENSKIE UKRAINSKIE POTOKI V KOTORUX POSTOIANNO NUSHDAETSIA ZAPADNUI MIR..........Кремль фінансував німецьку ультраправу AfD і використовував її, щоб зупинити допомогу Україні – розслідування.........LOIAL''NUE K PUTINU POLIT=NEGODIAI I V TEM BOLEE EGO=PUTINA SOIUZNIKI DOLSHNU BUT'' VUVEDENU IZ POLITIKUMA EVROSOIUZA BRITANSKOGO SOIUZA USA.........SKOL''KO VEKOV CHELOVECHESTVO DOLSHNO UCHIT''SIA NA SVOIX OSHUBKAX===FASHUZM RASHUZM KOMMUNIZM OLIGARXIZM IMPERIALIZM KOLONIALIZM AVTORITARIZM PRAVIASHII MONARXIZM KORRUPTSUONIZM SEPARATIZM TERRORIZM RELIGIOZNUI RADIKALIZM ZAXVATNICHESKII MILITARIZM DOLSHNU BUT'' ZAPRESHENU GUMANISTICHESKIMI KONSTITUTSUIAMI 200=STA STRAN OBRAZUIA BRIUSSEL''SKUIU VSEMIRNUIU KONSTITUTSUIU TSENIASHUIU POLITICHESKUIU CHELOVECHNOST''===ISTINNUIU DEMOKRATIIU..........=========MU TREBUEM ZAPRETA =EDINOI ROSSII= I VSEX GOSDUMOVSKIX PARTII RF.........=========MU TREBUEM ARESTA =ADG= ALIS VAIDEL'' VIKTORA ORBANA MARIN LE PEN===VSE ZAPADNUE NEO=NATSUSTU KOMMUNISTU PUTINO=RASHUSTU DOLSHNU BUT'' VUVEDENU IZ POLITIKUMA..........Раді пропонують ухвалити закон, який мінімізує потенційний вплив олігархів на партії.........VLADIMIR ZELENSKII===SAMUI LUCHSHUI PREZIDENT ZA VSIU ISTORIIU UKRAINSKOI ZAVISIMOSTI I DELO ZA MALUM===SOZDAT'' DEISTVITEL''NO NEZAVISIMUIU DEMOKRATICHNUIU UKRAINU VLASTI KOTOROI SCHITAIUT VRAGAMI TE VNESHNIE SILU KOTORUE PREVRASHAIUT UKRAINU V AGRO=KOLONIIU S 200=300 EVRO=DOLLAROVUMI ZARPLATAMI 60=TI EVRO=DOLLAROVUMI NISHENSKIMI PENSIIAMI POLNOI DEINDUSTRIAL''NOI PROIZVODSTVENNOI BESPERSPEKTIVNOST''IU V ITOGE ZASTAVLIAIUSHEI UKRAINTSEV EXAT'' RABAMI NA MOSKOVSKIE STROIKI ILI BATRAKAMI V ZAPADNUI MIR...........Избиратели США недовольны экономикой: это может помешать второму сроку Байдена.........VU NE DEMOKRAT I NE GUMANIST ESLI VU NE VVELI 50=TI PROTSENTNUI NALOG S PRIBULI KRUPNOGO BIZNESA A VOT MALUI I SREDNII BIZNES DOLSHEN OBLAGAT''SIA 10=45 PROTSENTNOI PROGRESSIVNOI NALOGOVOI SOTSUAL''NO SPRAVEDLIVOI NAGRUZKOI........TAKSHE VVODITSIA 5=TI PROTSENTNUI NALOG S PRODASH===BOL''SHE NIKAKIX NALOGOV VVODIT'' NE NUSHNO..........TAKOI ISTINNO DEMOKRATICHESKII FUNDAMENT DOLSHEN BUT'' SOZDAN VO VSEX STRANAX MIRA===SIL''NOE GOSUDARSTVO PREDSTAVLENNOE MNOGOPARTIINUM CHELOVECHNUM BOL''SHUNSTVOM===PRAVIASHEI I OPPOZITSUONNUMI FRAKTSUIAMI DOLSHNO UPRAVLIAT'' STRANOI.........TAKSHE VVODITSIA INSTITUTSUIA BESPARTIINOGO VETIRUIUSHEGO ZAKONOUTVERSHDAIUSHEGO PREZIDENTA===GLAVNOKOMANDUIUSHEGO SILOVUMI STRUKTURAMI I GARANTIRUIUSHEGO POLNUIU LIKVIDATSUIU AVTORITARIZMA I DRUGIX POLIT=NESOVERSHENSTV V OBSHESTVE........''''''''POLITICHESKI CHELOVECHNUI'''''''' ===ETO ZNACHIT ANTIDESTRUKTIVNUI IDEINO CHISTUI SVOBODNUI OT POLITICHESKOGO NEGATIVIZMA ISTOCHAIUSHEGO SILU ABSOLIUTNOGO ZLA RAZOBSHAIUSHEGO URODUIUSHEGO I UNICHTOSHAIUSHEGO CHELOVECHESTVO........OCHEN'' PLOXO CHTO GOSPODIN KURT VOLKER NE VUDVIGAETSIA V PREZIDENTU 2024.........========MAIK PENS KURT VOLKER===OTLICHNUE PREZIDENTU USA 2024.........ETO NEVOZMOSHNO NO UVASHAEMUI BORIS DSHONSON BUDUCHI PREZIDENTOM USA VOORUSHUL BU MAKSIMAL''NO UKRAINU DEMONSTRIRUIA TO CHTO ORUSHUE TOSHE MOSHET BUT'' MILOSERDNUM ZASHISHAIUSHIM I OSVOBOSHDAIUSHIM UKRAINU I LIUBUIU STRANU STAVSHEI SHERTVOI VEROLOMNOI AGRESSII.......=========UVASHAEMUE UKRAINTSU===ESLI VSE NOVUE RUSSKIE RESHUMU V 21 VEKE BUDUT OTKAZUVAT''SIA VOSSTANOVIT'' UKRAINU GRUZIIU MOLDOVU TO TAKAIA BESKONECHNO SOTSUAL''NO BOL''NAIA ROSSIIA DOLSHNA BUT'' RAZDROBLENA I UNICHTOSHENA====ROSSIIA NESPOSOBNAIA K DEMOKRATICHESKOI TRANSFORMATSUI DOLSHNA PREKRATIT'' SVOE SUSHESTVOVANIE........========TU PUILO DER''MO IMEESH'' ZNACHIT PRAVO PREKRASHAT'' SUSHESTVOVANIE UKRAINU GRUZII MOLDOVU A ETO OZNACHAET CHTO I ROSSIIA IMEET PRAVO PREKRATIT'' SVOE SUSHESTVOVANIE........TEBE PUILO VURODOK VSE POZVOLENO A DRUGIM NICHEGO===DA VSEMIRNAIA DOBROTA RAZORVET TVOE FASHUSTKOE DEGENERATIVNOE VELICHIE NA CHASTI...........=========ZEMLIANE===IZOLIRUITE ROSSIIU===UNICHTOSH''TE RUSSKOGO GITLERA I STALINA===PUTINA ADSKUIU SARKOMU NE IMEIUSHEGO PRAVA SHUT'' NA PLANETE =ZEMLIA=......... Ответить OBZ 4 августа 2023, 23:04 OBZ===organizacuia bor''bu so zlom/////////////////////////////////////////// ==========MU TREBUEM ZAKRUTIIA VSEX =RUSSKIX MAGAZINOV= PRODAIUSHIX GRECHKU VODKU VARENIKI V GERMANII FRANTSUI BEL''GII AVSTRII GOLLANDII BRITANII KANADE USA........A VOT =UKRAINSKIE MAGAZINU= PRODAIUSHIE UKRAINSKIE GRECHKU VODKU VARENIKI DOLSHNU PROTSVETAT'' V ZAPADNOM MIRE..............=========MU TREBUEM REALIZATSUI TOTAL''NOI IZOLIATSUI ZAPADNOGO MIRA OT ROSSII........========CHTO VU TVORITE===BAIDEN SUNAK SHOL''TS MAKRON===VU FINANSIRUETE PUTINA CHEREZ 1.5 GODA =BOL''SHOI VOINU=.........ROSSIIA===ZAMEIMAIA STRANA NO ONA===ROSSIIA DLIA VAS BAIDEN SUNAK SHOL''TS MAKRON NEZAMENIMA POTOMU CHTO STALO VOZMOSHNUM VMESTE S PUTINUM MASSOVO ISTREBLIAT'' BEDNUX SLAVIAN ODETUX V VOENNUIU FORMU.........A PERED ETIM SLAVIAN OGRABILI NA TRILIONU EVRO=DOLLAROV===PUTIN MERKEL'' SHREDER SARKOZI OLLAND OBAMA TRAMP I KONECHNO UKRO=OLIGARXAT===CHUSHERODNOE OTREB''E DLIA UKRAINSKOGO PREKRASNOGO NARODA...........========PUTINISTICHESKAIA PADAL''===NEMEDLENNO VUVELA RASHUSTOV IZ UKRAINU GRUZII MOLDOVU VO IMIA TOGO CHTOBU TU PUILO NATSUST PODOX KAK POSLEDNIAIA TVAR''........=========MU TREBUEM PRIXODA K VLASTI V ZAPADNOM I VO VSEM MIRE IDEINUX BRIUSSEL''SKIX DEMOKRATOV NEITRALIZUIUSHIX SATANINSKUIU ROSSIIU MAKSIMAL''NO NASKOL''KO ETO VOZMOSHNO...........========SMERT'' PUTINU I RUSSKO=FASHUSTKIM OKKUPANTAM......... Ответить OBZ сегодня, 22:26 OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////// Ердоган розраховує зустрітись з Путіним до кінця серпня...........ТУРЦИЯ ПЕРЕДАЛА УКРАИНЕ НОВЫЙ ПАКЕТ ВОЕННОЙ ПОМОЩИ: ЧТО В НЕГО ВХОДИТ.........ERDOGAN===CHLEN NATO CHLEN ZAPADNOGO MIRA===ETO LITSO ETOGO OMERZITEL''NOGO ZAPADNOGO DVULICHNOGO LITSEMERNOGO MIRA DEISTVUIUSHII KAK POSLEDNII PODONOK VUZUVAIUSHII OTVRASHENIE.......A ESLI VU PLEBEI URAINSKIE BUDETE VOZMUSHAT''SIA NASHUM VELIKIM POLITESOM TO MU VAM ZABLOKIRUEM POSTAVKI VOORUSHENII===TU POSMOTRI NA ETIX UKRO=AGRO=RABOV OBIAZANNUX ZNAT'' SVOE MESTO I NE LEZT'' V RAISKIE VUSOTU OBITANIIA BOGEMNUX NUVORISHEI........I LADNO ESLI BU ETO BULO IGROI NO VED'' POGIBAIUT MASSOVO UKRAINTSU===SAMUE LUCHSHUE IZ LUCHSHUX LIUDEI KOTORUE EST'' NA =ZEMLE=..........NO ERDOGAN BAIDEN SHOL''TS MAKRON NEXAMMER ORBAN TORGUIUT S PUTINUM NACHINIAIUT RASHUSTKIE RAKETU ZAPADNUMI DETALIAMI I ODNOVREMENNO POMOGAIUT UKRAINE DOSTIGAIA DLITEL''NOGO SAMOUBIVANIIA SLAVIAN...........========TU PROVODISH'' POLITES ERDOGAN '''''''''SAMOUBIVANIIA SLAVIAN'''''''' I XUSHE PRAVITELEI BUT'' NE MOSHET.........=========TURETSKII NAROD===MENIAI DIKTATORA ERDOGANA VERSHASHEGO BESPRINTSUPNUI IDIOTSKII GEO=KURS NA BRIUSSEL''SKOGO GUMANISTICHESKOGO DEMOKRATICHESKOGO LIDERA IZOLIRUIUSHEGO TOTAL''NO TURTSUIU OT ROSSII...........========POSHEL VON PRIMITIVNUI VLASTOLIUBIVUI SREBROLIUBIVUI TSUNICHNUI NIZKII ERDOGAN IZ VLASTI I POLITIKI.......... Ответить OBZ сегодня, 21:55 OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////// Олексія Навального засудили до 19 років особливого режиму..........Умови утримання Навального будуть дуже жорстокими: в одиночній камері або камері на 2-4 особи з постійним світлом та додатковими ґратами на вікнах та дверях; заборона на розмови із співкамерниками; без права листування та побачень протягом перших 10 років строку; переміщення по території колонії у зігнутому положенні з наручниками за спиною під конвоєм із кількох охоронців.............Новий вирок Навальному засудили в ООН, США, ЄС і Британії...........PROGRESSIVNUI TSVET ROSSII NAXODITSIA V TIUR''ME===DA UKRAINTSU RANEE SPRAVEDLIVO KRITIKOVALI MNOGOUVASHAEMOGO GOSPODINA ALEKSEIA NAVAL''NOGO NO ETOT LIDER===NOVUI PREZIDENT NOVOI PRODEMOKRATICHNOI ROSSII KARDINAL''NO PERESMOTREL SVOI VZGLIADU STANOVIAS'' VSE BOLEE I BOLEE CHELOVEKOM BORISA NEMTSOVA.........PUTIN I LUKASHENKO TVORIAT MEGA ZLODEIANIIA IZDEVAIAS'' V KAZEMATNUX ZASTENKAX NAD SAMUMI PROGRESSIVNUMI OPPOZITSUONNUMI LIDERAMI SLAVIANSKOGO REGIONA===ALEKSEI NAVAL''NUI IL''IA IASHUN SERGEI TIXANOVSKII IAVLIAIUTSIA PROGRESSIVNUM DOSTOIANIEM I IMENNO ETI LIDERU DOLSHNU BUT'' PREZIDENTAMI ROSSII I BELORUSSII..........I NE BULO TOGDA VRASHDU SEPARATIZMA TERRORIZMA VOINU DIKTATURU===ABSOLIUTNUE SHUZOIDNUE OTMOROZKI===PUTIN I LUKASHENKO MORDUIUT V TIUR''MAX MASSOVO UBIVAIUT UKRAINTSEV BELORUSOV ROSSIIAN I PREDSTAVITELEI DRUGIX NARODOV CHTOBU OSTAT''SIA LIUBOI TSENOI PRI VOROVSKOI NAIPRESTUPNEISHEI TIRANICHESKOI VLASTI..........USSR===SOVETSKII SOIUZ NE MOG PORODIT'' CHTO=TO SVETLOE CHISTOE PO NASTOIASHEMU DEMOKRATICHNOE I PROGRESSIVNOE===CHELOVECHNOE===TAKOE SCHAST''E NEDOSTISHUMO V SLAVIANSKOM MIRE ISTOCHAIUSHEM STOLETIIAMI NESCHAST''IA I PUTIN S LUKASHENKO STALI APOFEOZNOI VERSHUNOI UPRAVLENCHESKOI ROSSIISKOI NEDORAZVITOSTI POROSHDAIUSHEI PRAVITELEI CHERTEI LIKVIDATSUIA KOTORUX IAVLIAETSIA OGROMNUM BLAGOM DLIA CHELOVECHESTVA...........=======ETO VU MERZOSTI===PUTIN LUKASHENKO I VASHE SATANINSKOE BESOVSKOE OKRUSHENIE OBIAZANU VECHNO SIDET'' V SHELEZNUX TIUREMNUX KLETKAX I TOGDA BUL BU SOVSEM DRUGOI===BEZOPASNUI SLAVIANSKII MIR........CHTO=TO NE TO S ETOI ZLOI PLANETOI===ISUSOV XRISTOV UBIVAIUT A VOT CHERTIACH''E IZUVERSKOE DER''MO REGULIARNO ZAXVATUVAET VLAST'' I PROSTUE LIUDI POGIBAIUT SOTNIAMI MILIONOV NE V SOSTOIANII CHTO LIBO IZMENIT''.........========OGROMNOE UVASHENIE I POCHTENIE VSEM POLITICHESKIM UZNIKAM ROSSII I BELORUSSII===IARKIM ANTIPUTINISTAM I CHELOVECHNUM DEMOKRATAM KOTORUM NEVOZMOSHNO POMOCH''..........=========MU TREBUEM TOTAL''NOI IZOLIATSUI FASHUSTKOI CHUDOVISHNOI ROSSII OT CHELOVECHESKOI TSUVILIZATSUI.........==========SVOBODU ROSSIISKOMU NEL''SONU MANDELE===ALEKSEIU NAVAL''NOMU.......=========SVOBODU UKRAINE MOLDOVE GRUZII BELORUSSII ARMENII ROSSII OT CHERNOI RASHUSTKOI SKVERNU===OGROMNOI UGROZU SHUZNI DEMOKRATII PROTSVETANIIU I BESTSENNOMU MIRU........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися