Для розвитку гастротуризму до Києва приїдуть відомі шеф-кухарі
У столиці анонсували проведення масштабного форуму
У Києві відбудеться
масштабний гастрономічний форум з питань розвитку туризму у цій сфері. Про це розповіла
голова Державного агентства з розвитку туризму (ДАРТ) в Україні Мар’яна
Олеськів, передають "Коментарі".
Під час форуму
"Велике будівництво: Авіація. Туризм" відбулося підписання
меморандуму про проведення масштабного заходу у Києві за участі відомих
шеф-кухарів та експертів у сфері гастрономічного туризму. Документ підписали керівниця
ДАРТ Мар’яна Олеськів та засновник міжнародної конференції Gastromasa Гьокмен
Созен.
Конференцію планують
організувати у столиці наступного року. Саме ця подія має стати тригером для
розвитку гастрономічної галузі в Україні. Це не відміняє того, що в Україні
будуть проводитися власні гастро-шоу, але така міжнародна подія приверне увагу
до української кухні, культури та туризму, зазначила голова ДАРТ Мар’яна
Олеськів.
"Ми з’явимося на
мапі, в якій є потужна гастрономія. Конференцію наступного року ми проведемо у
Києві, бо поки що, на жаль, це єдине місто, яке має достатньо
конференц-можливостей. Крім цього ми покажемо й інші міста. В нашому плані повезти
шеф-кухарів і журналістів в Одесу. Познайомити їх саме з одеською кухнею, потім
повезти до Києва", — прокоментувала Олеськів.
Засновник міжнародної
конференції Gastromasa Гьокмен Созен розповів, що цей захід не лише збирає
багатьох професіоналів в сфері гастрономічного туризму. "Ми зводимо мости
по всьому світу. В світі є відомі кухні, наприклад, французька, італійська та
іспанська, данська, Далекий Схід, Америка. Gastromasa — це найкраща, друга або
третя у світі конференція", — сказав Гьокмен Созен.
Завдяки правильному відбору готелів, ресторанів та їжі турецька кухня перетворилась на відому в світі марку, продовжив він. "Я раніше не знав про українську кухню, поки ми не приїхали в Київ та не поспілкувались з нашими друзями. Ми побачили й вуличну їжу, й креативних шеф-кухарів. Я вважаю, що у вас є чудові креативні шеф-кухарі, і я вважаю, що це майбутнє України", — прокоментував засновник Gastromasa.
Нагадаємо, середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. На цільову програму протягом 2022-2024 років виділять 118,9 мільйонів гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у столиці у 2019-2021 роках.
Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.