Для розвитку гастротуризму до Києва приїдуть відомі шеф-кухарі

У столиці анонсували проведення масштабного форуму

У Києві відбудеться масштабний гастрономічний форум з питань розвитку туризму у цій сфері. Про це розповіла голова Державного агентства з розвитку туризму (ДАРТ) в Україні Мар’яна Олеськів, передають "Коментарі".

Під час форуму "Велике будівництво: Авіація. Туризм" відбулося підписання меморандуму про проведення масштабного заходу у Києві за участі відомих шеф-кухарів та експертів у сфері гастрономічного туризму. Документ підписали керівниця ДАРТ Мар’яна Олеськів та засновник міжнародної конференції Gastromasa Гьокмен Созен.

Конференцію планують організувати у столиці наступного року. Саме ця подія має стати тригером для розвитку гастрономічної галузі в Україні. Це не відміняє того, що в Україні будуть проводитися власні гастро-шоу, але така міжнародна подія приверне увагу до української кухні, культури та туризму, зазначила голова ДАРТ Мар’яна Олеськів.

"Ми з’явимося на мапі, в якій є потужна гастрономія. Конференцію наступного року ми проведемо у Києві, бо поки що, на жаль, це єдине місто, яке має достатньо конференц-можливостей. Крім цього ми покажемо й інші міста. В нашому плані повезти шеф-кухарів і журналістів в Одесу. Познайомити їх саме з одеською кухнею, потім повезти до Києва", — прокоментувала Олеськів.

Засновник міжнародної конференції Gastromasa Гьокмен Созен розповів, що цей захід не лише збирає багатьох професіоналів в сфері гастрономічного туризму. "Ми зводимо мости по всьому світу. В світі є відомі кухні, наприклад, французька, італійська та іспанська, данська, Далекий Схід, Америка. Gastromasa — це найкраща, друга або третя у світі конференція", — сказав Гьокмен Созен.

Завдяки правильному відбору готелів, ресторанів та їжі турецька кухня перетворилась на відому в світі марку, продовжив він. "Я раніше не знав про українську кухню, поки ми не приїхали в Київ та не поспілкувались з нашими друзями. Ми побачили й вуличну їжу, й креативних шеф-кухарів. Я вважаю, що у вас є чудові креативні шеф-кухарі, і я вважаю, що це майбутнє України", — прокоментував засновник Gastromasa.

Нагадаємо, середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. На цільову програму протягом 2022-2024 років виділять 118,9 мільйонів гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у столиці у 2019-2021 роках.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися