На Київщині розробили ще один туристичний маршрут (ФОТО)

Що цікавого подивитись в Обухівському районі

У Київській області створили пізнавальний екскурсійний маршрут вихідного дня з історичними локаціями по легендарним спорудам та неймовірно мальовничими краєвидами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Туристичний маршрут має п’ять зупинок. Розпочинається подорож із Богуслава. Місто розташоване за 120 кілометрів від центру Києва. Тут можна поринути в атмосферу мальовничої місцевості та старовинної архітектури. Легендарне місто Богуслав має багату історію. Цей населений пункт був заснований у 1032 році князем Ярославом Мудрим.

У Музеї історії Богуславщини налічується понад шість тисяч експонатів. Такою кількістю предметів від епохи неоліту до наших днів може пишатися не кожен краєзнавчий заклад. У музеї можна буквально доторкнутися до історії тих часів.

Друга зупинка туристичного маршруту за  двісті метрів від музею Богуславського краю у Кам’яниці. Це Музей народних промислів, розташований у найстарішій споруді Богуслава. Будівля Кам'яниці була зведена у 1726 році. Її будували для єврейської громади Богуслава. Тут працювала єврейська початкова школа — хедер. Потім у будівлі створили клуб для глухонімих, згодом — в'язницю гестапо, а потім — музей комсомольської слави. Зараз в Кам'яниці знаходиться Музей народних промислів.

Третя зупинка — Меморіальний музей-садиба Івана Сошенка за 850 метрів. Заклад створили у батьківській хаті митця. Тут відомий діяч культури народився та провів юнацькі роки. Експозиція про його життя розміщена в трьох кімнатах. Одна з них демонструє матеріали про дитячі та юнацькі роки митця. Друга — навчання художника в Академії мистецтв протягом 1832-1838 років. Експозиція у третій кімнаті розповідає про зустріч Сошенка з Тарасом Шевченком і роботу митця вчителем малювання.

Четверта зупинка екскурсійного туру за чотириста метрів від садиби Сошенка у Свято-Троїцькій церкві. Храм збудували за кошти графині Олександри Браницької в XIX столітті. Церква в стилі пізнього класицизму є пам'ятником архітектури національного значення. В храмі зберігаються три унікальні ікони — Пресвятої Богородиці "Достойно єсть Мілующая", святого великомученика і цілителя Пантелеймона та Казанської Божої Матері, що самовідновилася.

Кінцева зупинка на маршруті за кілометр від Свято-Троїцької церкви — Музей-садиба Марко Вовчок. Це єдиний в Україні музей письменниці. Його створили у хаті Марії Вілінської — таке справжнє ім’я письменниці Марко Вовчок. Тут вона мешкала з 1885 по 1886 рік. У п'ятьох кімнатах музею розміщені родинні фото, листи, зібрання документів, чернетки, книги, одяг та інші речі Марко Вовчок.


У Київській області також створили екскурсійний маршрут вихідного дня з основними природними та історичними локаціями та неповторними краєвидами. Він має чотири зупинки у заповіднику, парку, історичних і мальовничих місцях. Розпочинається подорож із Переяслава.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області створили цікавий екскурсійний маршрут вихідного дня з основними романтичними локаціями у Білій Церкві. Туристичний маршрут має чотири зупинки у неймовірно привабливих і романтичних восени місцях. Під час відпочинку на цих локаціях можна зробити мальовничі фото та провести незабутній час із родиною.

Нагадаємо, у Київській області у рамках патріотичного проєкту створили екскурсійний маршрут під назвою "Стежками Миколи Пимоненка". Туристичний маршрут має п’ять зупинок, а розпочинається з Боярського краєзнавчого музею.

Читайте також, що цікавого подивитися у Бориспільському районі Київщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

30 листопада 2021, 23:57

игорь, Все вірно. Обухівський. Миронівського, Богуславького району вже не існує(

Ел

28 листопада 2021, 13:33

" на Киевской области.." похоже писал безграмоный

игорь

28 листопада 2021, 04:36

богуславський а не обухівський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися