На Київщині створили туристичний маршрут для зимового відпочинку (ФОТО)

Що цікавого можна переглянути під час подорожі вихідного дня

У Київській області під час подорожі вихідного дня можна побачити мальовничі зимові краєвиди, старовинні будинки та храми. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Управління туризму Київської облдержадміністрації.

Новий цікавий туристичний маршрут розпочинається із села Мала Солтанівка за 59 кілометрів від Києва. Цей невеликий населений пункт розташований на березі річки Стугна. Тут панує тиша та спокій, гарна природа та чисте повітря. Все це допоможе перезавантажитися після важкого робочого тижня та зняти втому.

Друга зупинка туристичного маршруту за шість кілометрів від села Мала Солтанівка. Тут розташований дивовижна краса монастирський комплекс. Це Свято-Іоаннівський монастир, ще називають монастирем Івана Кронштадського. Взимку червоні цегляні стіни храму контрастують із курними полями навколо.

Третя зупинка туристичного маршруту за 14 кілометрів від монастиря – у Василькові. Це одне з найдавніших міст України. Спочатку Васильков був князівською дачею і називався Веселе Васильєве. Сучасну назву населений пункт отримав у 1157 році. У центрі Василькова є старовинні будинки, вік яких сягає понад сто років.

Наступна зупинка – за 400 метрів від центру Василькова у Соборі Антонія та Феодосія. Цей православний храм збудував у середині XVIII століття кріпосний майстер Києво-Печерської лаври. Собор є взірцем архітектури українського бароко. Головна святиня храму – чудотворна ікона Божої Матері Триручниці. За легендою, від Собору Антонія та Феодосія до Києво-Печерської лаври прокладено підземний хід.

Завершує туристичний маршрут зупинка в Казковому яру, який ще називають Васильківськими Карпатами. Він розташований за 14 кілометрів від Собору Антонія та Феодосія. Цей ландшафтний заказник дивовижно виглядає будь-якої пори року. Сюди слід приїхати не лише для ефектних фото. У Казковому яру панує спокій та умиротворення.

Ще одне з найцікавіших місць для зимових розваг та відпочинку знаходиться в Обухівському районі Київської області. У селі Копачів можна відвідати "Парк Київська Русь". Тут дорослі та діти зможуть долучитися до давніх слов'янських зимових забав.

У Київській області можна покататися на лижах чи сноуборді. За сорок хвилин їзди від Києва знаходиться курорт Gvozdoff, розташований у селищі Гвоздів. Тут нові підйомники та спорядження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині було створено цікавий екскурсійний маршрут вихідного дня з основними романтичними локаціями у Білій Церкві. Туристичний маршрут має чотири зупинки у неймовірно привабливих та романтичних восени місцях. Під час відпочинку на цих локаціях можна зробити мальовничі фото та провести незабутній час із сім'єю.

Нагадаємо, у Київській області в рамках патріотичного проєкту було створено екскурсійний маршрут під назвою "Стежками Миколи Пимоненка". Туристичний маршрут має п'ять зупинок, а розпочинається з Боярського краєзнавчого музею.

Читайте також, що цікавого подивитися у Бориспільському районі Київщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ірина

20 грудня 2021, 15:19

Вікторія, до памятника архітектури 1758 р ні руський мир,ні ПЦУ не має ніякого відношеня

Евгений

18 грудня 2021, 08:54

Вікторія, а если эти объекты СУЩЕСТВУЮТ, почему их нужно игнорировать? А чому, власне, віддавати їх "руському міру", якщо вони ІСНУЮТЬ в Україні? Чи їти далі Вашої логікою: знищити все, пов"язане з євреями України? Знищити пам"ятки угорців у Закарпатті? Й інших народів, якими багата Україна?

Евгений

18 грудня 2021, 08:50

Интересно! Сообщайте больше! Пойду или зимой, или летом не велосипеде.

Вікторія

18 грудня 2021, 08:40

Це маршрут - для паломників і паломниць РПЦ? Популярізація руського міра?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися