Дороги вина та смаку: у Київській області розвивають гастротуризм (ФОТО)

Є кілька гастро-туристичних маршрутів

У Київській області створюють та сприяють розвитку гастрономічного туризму. Про програму "Дороги вина та смаку Київщини" розповіли в Управлінні туризму регіональної облдержадміністрації, передають "Коментарі".

Київщина має свій "смак", щоб задовольнити вибагливого мандрівника. Відомо, чим годували у новорічну ніч гостей деякі учасники гастро-туристичних маршрутів.

У Броварах медоварня "Медовий Спас" пропонувала гостям новорічний сет. До страви входила медова сікера та соняшниковий, липовий мед і мед різнотрав’я. Шумери готували сікеру з меду та фіників, а у Броварах цей напій готують із соку чорної та червоної смородини, яблучного й ожинового соку з додаванням липового та соняшникового меду.

Під Києвом розташований Biologist Wine Club. Тут цінують смак справжнього органічного вина. Ознайомитися та замовити вино можна в інтернет-магазині.

У Києві крафтові сири, сало, різдвяні штолени, овочеве різноманіття різносолів з шинкою власного копчення можна скоштувати у ресторані "Глек". Тут також можна поласувати стейком з їжовика гребінчастого з кордіалом з огірком і чорним часником, філе качки, овочевим демігласом і замовити вишуканий гарбузовий десерт із кремом і кілька видів варення до нього.

Ще одна локація гастрономічного туризму — це Володимирський ринок. Тут можна скоштувати крафтові ковбаси, жовту та червону ікру, східні солодощі, делікатесну рибу, фрукти та фреші.

Ще кілька місць, які рекомендують відвідати на новорічні свята,  це ресторан "Фортеця гетьмана" під Києвом, ресторан української кухні у центрі столиці "Остання барикада" та заміський клуб "Трипільське Сонце" у селищі Підгірці.

Нагадаємо, у Київській області розробили ще один туристичний маршрут для зимового відпочинку. Новорічні та різдвяні свята — це саме час здобути нові враження. Туристичний маршрут починається з екопарку Медвино. Подробиці — у нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області розробили маршрут зимової мандрівки з особливим шармом. Цінителям зимового відпочинку пропонують подорож до Білої Церкви. Туристичний зимовий маршрут не залишить без незабутніх вражень, обіцяють організатори.

Ще одне з найцікавіших місць для зимових розваг і відпочинку знаходиться в Обухівському районі Київської області. У селі Копачів можна відвідати "Парк Київська Русь". Тут дорослі та діти зможуть долучитися до давніх слов'янських зимових забав.

У Київській області можна покататися на лижах чи сноуборді. За 40 хвилин їзди від Києва знаходиться курорт Gvozdoff, розташований у селищі Гвоздів. Тут нові підйомники та спорядження.

Читайте також про 12 офіційних вихідних днів у січні 2022 року. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися