Стало відомо, коли Чорнобиль відкриють для туристів

Також названа причина тимчасових обмежень

Чорнобильську зону закрили для відвідування туристів на місяць. Про це розповіли у Державному агентстві України з управління зоною відчуження, передають "Коментарі".

За даними відомства, тимчасові обмеження відвідування Чорнобилю з ознайомчою метою пов’язані з особливим режимом перевезення відпрацьованого ядерного палива. Протягом місяця у Чорнобильській зоні також проводитимуть профілактичні заходи щодо реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. Ці заходи проводять у рамках модернізації системи дозиметричного контролю у зоні відчуження та моніторингу навколишнього середовища. Зокрема, перевірять радіаційний фон на комплексі "Вектор" і полігоні "Буряківка".

Чорнобильська зона буде закрита для туристичних відвідувань з 20 лютого до 20 березня. На цей період відвідувати зону відчуження можуть лише державні службовці та працівники, діяльність яких пов’язана з виробничою необхідністю.

Про обмеження відвідування Чорнобилю для туристів раніше повідомляв голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко. Проте причина була невідома. Також невідомо було, коли зону відчуження знову відкриють для проведення екскурсій. Експерт пов’язував закриття Чорнобилю з загостренням ситуації на кордоні з Білоруссю та загрозою військового вторгнення з боку Росії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області можна відвідати унікальний заповідник. У Національному історико-етнографічному заповіднику у Переяславі взимку можна відвідати кілька цікавих локацій. Це один із найбільших українських музейних комплексів, до складу якого входять понад 400 культурних пам'яток і десятки тематичних музеїв. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, де неподалік Києва можна цікаво відпочити у новому пішохідному турі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися