Кубраков назвав головні причини скасування авіарейсів до Києва

В Україні це вважають виключно інформаційним загостренням

Головними причинами тимчасового скасування авіарейсів низки міжнародних перевізників до Києва є виключно інформаційне загострення щодо загрози військового вторгнення з боку Росії. Про це під час брифінгу заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передають "Коментарі".

За словами керівника Міністерства інфраструктури України Олександра Кубракова, попри загрози військового вторгнення ситуація з авіаперельотами над Україною контрольована, а український повітряний простір залишається відкритим. До форс-мажорних сценаріїв в Україні готувалися з 2014 року та регулярно проводили відповідні навчання, зазначив посадовець.

"Нинішнє скасування рейсів низкою іноземними авіакомпаніями продиктовані виключно інформаційним загостренням, а не реальними змінами щодо безпеки польотів. Деякі авіакомпанії виправдовуючись, чому вони не літають в Україну, серед причин називають, що пілоти налякані і не хочуть літати в Україну, бо вони вважають, що небезпечно ночувати у Києві", — заявив міністр інфраструктури України.

Курбаков повідомив, що Міністерство інфраструктури розглядає варіанти заміни скасованих авіарейсів міжнародних перевізників українськими авіакомпаніями. "Наразі забезпечено авіасполучення України, зокрема Києва з ключовими європейськими містами", — сказав міністр.

Наразі відомо, що з 21 по 28 лютого авіарейси до Києва та Одеси скасували авіакомпанії Lufthansa, KLM, Austrian Airlines, SAS та Swiss. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розпочинає продаж квитків з Києва на напрямки, від яких тимчасово відмовився авіаперевізник Lufthansa. Зокрема, "МАУ" виконуватиме рейси до Мюнхена та Женеви.

Нагадаємо, лоукостер Wizz Air переніс дату відновлення низки авіарейсів з України. Зміни торкнулися рейсів із Києва, Львова, Харкова й Одеси. Зокрема, змінилася дата старту нових рейсів із Києва в Зальцбург, Болонью, Катанью та Порту, а відновлення авіарейсу зі столиці України в Неаполь відклали до травня.

Тим часом у Києві на тлі військової загрози з боку Росії зріс попит на зброю. Мешканці столиці масово звертаються до лікарів, щоб отримати медичні довідки для отримання дозволу на придбання зброї. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, коли Чорнобильську зону відкриють для туристів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися