Оплата за проїзд у транспорті в Києві кардинально зміниться

На яке нововведення у столиці чекати пасажирам

У Києві оголосили тендер на послуги з випуску віртуальних транспортних карток для сплати за проїзд. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оприлюднену в системі закупівель Prozorro інформацію.

Згідно з умовами тендеру, підрядник має надати можливість користувачу придбати віртуальну транспортну картку в особистому кабінеті мобільного додатку “Київ цифровий” та надати можливість користуватися усіма продуктами транспортної картки для оплати проїзду в столичному транспорті. Замовником послуг є комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" ("ГІОЦ").

За запровадження сучасних та інноваційних інструментів оплати проїзду у Києві готові заплатити понад 20 мільйонів гривень. Віртуальна картка оплати проїзду у Києві дозволить столичній владі відмовитись від пластикових носіїв електронного квитка. Такі зміни обґрунтовують метою зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

Тендер на послуги з випуску віртуальних карток, що включає в себе послуги з випуску віртуальних карток, з токенізації віртуальних карток, та обробки даних щодо операцій з віртуальними картками оплати за проїзд у Києві оголосили у суботу, 6 травня. Аукціон призначили на 15 травня. Надати послуги підрядник має до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, у Верховній Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил проїзду в метро. Законопроектом передбачені штрафи за вчинення протиправних дій у метрополітені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується. 

Окрім того, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Читайте також, що поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тимур

9 травня 2023, 11:00

Давно уже

Тимур

9 травня 2023, 10:59

Давно уже

Віктор

9 травня 2023, 07:44

Нафіга ви тратите гроші, на вулиці війна а ви тратите гроші непойми куди зарплати лутше попіднімайте, тільки не в кармани 20 міліонів а туди куди треба!!!

Lexx

8 травня 2023, 20:36

Вать машу... Ну где тут кардинальные изменения? Для тех, например, кто с телефона через NFC платил, не поменяется вообще ничего. Неужели так тяжело придумывать менее "шокирующие" кликбэйтные заголовки? Чтобы они реальнее передавали содержание

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися