На проєкти протирадіаційних укриттів у Києві витратять мільйони

Що відомо про проведені у столиці тендери

Управління освіти Подільської районної державної адміністрації замовило створення проектно-кошторисної документації для будівництва протирадіаційних укриттів у двох навчальних закладах. Про це йдеться в оприлюднених в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендерах, передають "Коментарі".

Згідно з інформацією, у Подільському районі Києва планують побудувати протирадіаційні укриття у середній загальноосвітній школі №63 та спеціалізованій школі №3. Замовник тендерів провів два аукціони на створення проектно-кошторисної документації для будівництва.

В одному з тендерів переможцем виявилось Товариство з обмеженою відповідальністю "Інженерна будівельна компанія "Основа". Підряднику має виконати роботи до кінця грудня. За це зі столичного бюджету сплатять понад 2,9 мільйони гривень. Розробка проєкту укриття стосується школи №63, розташованої по вулиці Івана Виговського, 10-А.

У другому тендері перемогло Товариство з обмеженою відповідальністю "КАД інжиніринг". За розробку документації для будівництва протирадіаційного укриття у спеціалізованій школі №3 планують заплатити понад 3,4 мільйони гривень. Документацію треба розробити до 25 грудня. Обидва підрядники поки що очікують остаточного рішення від замовника.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва кінотеатр "Барвінок" у Пущі-Водиці хочуть знести під багатоповерхівку по інвестиційному конкурсу. Активісти стверджують, що будівля на третій лінії Пущі-Водиці по вулиці Юнкерова, 71 раніше була однозальним кінотеатром, який збудували у 1962 році. Кінотеатр працював до 1990 року. Будівлю міська влада оцінила у два мільйони гривень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

1 листопада 2023, 11:54

ВСЕ КМДА ЭТО ВОРЫ И КОРРУПЦИОНЕРЫ!!!!!!!!! О КАКОЙ ЕВРОПЕ ИДЕТ РЕЧЬ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися