У Київській області масові відмови у компенсаціях за зруйноване житло

Що відомо про процес компенсації з державного бюджету

В Ірпінській громаді на програму єВідновлення подали 997 заяв, з яких по 707 проведено відмову у формуванні житлового сертифікату. Про це розповів перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук, передають "Коментарі".

За його словами, відмовили людям у житлових сертифікатах у зв’язку з бажанням власника податися на іншу програму або неправильною подачею заяв. Загалом в Ірпінській громаді сформували 207 житлових сертифікатів на загальну суму 833 мільйонів гривень.

"Внаслідок бойових дій на території Ірпінської міської територіальної громади зруйновано 1482 приватних будинки та 25 багатоповерхових. 20 багатоповерхових будинків, де розміщувалося по 55 квартир, були демонтовані. Майже три тисячі сімей залишилися без власного житла", — зазначив Кравченко.

Зараз в Ірпені триває будівництво 41 приватного будинка в рамках відбудови приватного сектора по вулицям Багірова та Гостомельське шосе та ще 12 будинків на території Ірпінської громади будуються за обласною програмою.

Першими житловий сертифікат використала родина з Гостомеля, яка обміняла його на новий будинок у Бучі. Загалом в Україні вже понад дві тисячі людей мають згенеровані сертифікати на понад 3,6 мільярда гривень. Для його отримання потрібно подати відповідну заяву в "Дії". Зачекати, поки комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації. Сертифікат надійде у застосунок. Потім необхідно обрати нове житло та забронювати кошти в Дії. Це можна зробити у розділі "єВідновлення" – "Сертифікати на житло" – "Забронювати кошти". Протягом п’яти робочих днів у застосунок надійде підтвердження, що кошти заброньовані. Тоді слід припинити право власності на знищене житло та оформити угоду купівлі-продажу. Кошти надійдуть продавцю нерухомості впродовж п’яти днів.

Нагадаємо, у Броварах розглянуть петицію щодо добудови багатоповерхових будинків. На сайті Броварської міської ради 29 грудня 2023 року було опубліковано петицію про будівництво багатоквартирних будинків по вулицям Василя Симоненка, 113 та Олімпійській, 12-А у Броварах. За кілька днів, а саме — 8 січня 2024 року петиція зібрала потрібну кількість голосів для розгляду місцевою владою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бюро економічної безпеки України проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 мільярди гривень. В тендерах із відновлення зруйнованого внаслідок бойових дій житла на Київщині виявили порушень на 105 мільйонів гривень.

Читайте також, що у Київській області розірвали договори з ненадійними будівельниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анна

16 січня 2024, 16:12

Отстраивать надо, но, что толку, пока бомбят!!! Лучше бесплатное жилье людям дать на время. А строить после войны уже.

Бендер Задунайский

16 січня 2024, 08:42

Наталя, як ви визнаачєте "масовість"? Може "масштабні"?..Вам, писакам, аби шороху навести.

Партия 5.10

15 січня 2024, 17:09

Громадянин, а чем украинский фашизм отличается от русского фашизма ?

ККК

15 січня 2024, 15:00

Громадянин, Ты баран тупорылый к себе людей засели, а сам пидор пиздуй на фронт гнида!

Громадянин

15 січня 2024, 10:29

Не на часі добудовувати житло , бо ракети летять щоночі і в рф їх ще багато. Десь же по родичах Ви живете чи винаймаєте тож і лишайтесь, шановні, до поки не закінчиться війна.Зараз першочергово - все для фронту, всі на фронт. Щоб Українську землю не топтав рашистський чобіти знову, бо окупанти рвуться знищити все і всіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися