У Києві зросли доходи від плати за паркування

Скільки заробили у столиці на паркінгах

У Києві в останній місяць минулого року водії сплатили за паркування понад три мільйони гривень, що на 20% більше, ніж у листопаді, та на 38% більше, ніж у жовтні. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За підсумками грудня, левову частину доходів від плати за паркування заплатили водії за І зону, а саме — понад 2,9 мільйони гривень. Минулого місяця на понад мільйон гривень у порівнянні з листопадом зменшилась сума штрафів та склала понад 4,6 мільйони гривень. Ці гроші за порушення правил сплатили понад 14,4 тисяч водіїв.

У грудні 2021 року у столиці зросла кількість евакуацій автомобілів до майже 1,8 тисяч. Для порівняння ця цифра у листопаді була майже 1,2 тисячі, а у жовтні — 934 випадки. Постанов про порушення правил дорожнього руху у грудні винесли на понад 30% менше, ніж у листопаді. Найбільш популярною формою сплати за паркування є міський застосунок "Київ Цифровий", через який в останній місяць року сплатили майже усю загальну суму.

У Києві в разі несплати за паркування в центрі міста доведеться заплатити 700 гривень штрафу, в прилеглих до центру столиці територіях — 500 гривень, в спальних районах — 100 гривень.

Нові тарифи на паркування в Києві набули чинності з липня. Найвища вартість паркування у центрі столиці — за одну годину доведеться заплатити 35 гривень. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 гривень. Не змінилися тарифи на паркування в спальних районах столиці — 5 гривень за годину. Безплатними залишаються паркінги у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року облаштують паркінги під Європейською площею, біля Олександрівської лікарні, на вулиці Володимирській, а також на Оболоні та на острові Муромець. Окрім того, на трьох комунальних ринках Києва планують облаштувати паркувальні зони для покупців.

Джерело: https://t.me/usov_ua/277


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися