На ринках Києва облаштують паркінги для покупців

Що відомо про ситуацію з торгівельними майданчиками

На трьох комунальних ринках Києва планують облаштувати паркувальні зони для покупців. Про це розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, проблему з відсутністю паркінгів біля Бессарабського, Володимирського та Житнього ринку обговорили під час наради з представниками профільних структур Київської міської державної адміністрації.

"Одним з найгостріших питань є проблеми з паркуванням навколо ринків. Через це падає потік покупців, адже приїхати на автомобілі, щоб придбати тут продукти, досить проблематично. І якщо з Володимирським та Житнім ринками ситуація по цьому питанню ще більш-менш нормальна, то з культовою Бессарабкою проблеми величезні – навколо ринку взагалі немає місць для паркування", — зазначив Трубіцин.

Консенсус у вирішенні цієї проблеми вже є, повідомив депутат Київради. Він зазначив, що представники влади Києва згодні, що парковки біля комунальних ринків мають бути. Це підвищить кількість покупців та зрештою збільшить відрахування до бюджету міста.

"Біля того ж Бессарабського ринку потрібно облаштувати повноцінну паркову саме для відвідувачів, а не для тих, хто приїжджає, скажімо, на роботу у навколишні офіси. Приїхав купити продуктів на Бессарабку – маєш право припаркуватися. Приблизно такою має бути концепція", — вважає Трубіцин.

Деталей щодо створення парковок поблизу комунальних ринків Києва поки що немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва триває реконструкція торгівельного центру "Дитячий світ". Споруда розташована поблизу метро "Дарниця". Автори проєкту планують максимально зберегти оригінальний модерністський фасад та розширити площу ТЦ.

Нагадаємо, частину парку "Привокзальний" звільнили від майже двадцяти незаконних МАФів. Замість стихійного ринку створили зелену зону. Парк огородили парканом та висадили понад сотню дерев й ялинок. Столична влада розігнала стихійну торгівлю. Деяких киян такі дії обурили. До влади Києва звернулися з петицією, у якій вимагають дозволити торгівлю "з рук" поблизу Дарницького вокзалу.

Читайте також про Житній ринок у Києві — як торгували тут в давнину та що допомагало торгівцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися