У Києві нагадали про штрафи за несплату за паркування

Подробиці розповіли у Київській міській державній адміністрації

У Києві у липні столичні інспектори виписали 914 штрафів за неоплачене паркування на понад 600 тисяч гривень. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними КМДА, у липні водії сплатили за погодинне паркування у Києві понад мільйона гривень. У столичній мерії нагадали, що контролюють паркувальні майданчики за допомогою електронної системи перевірки. Вона дозволяє перевіряти оплату паркування за номером авто. В разі порушення система автоматично генерує повідомлення про штраф, які вже не виписують вручну. Ця система інтегрована з Єдиним державним реєстром транспортних засобів, Реєстром адміністративних правопорушень та міським застосунком "Київ Цифровий", зазначили у КМДА.

Сповіщення про штрафи та доказову базу щодо правопорушення водії можуть переглядати у застосунку "Київ Цифровий". Через нього також можна сплатити за паркування, штраф та завантажити квитанцію. У липні водії користувалися погодинним паркування у застосунку "Київ Цифровий" понад 20 тисяч разів, повідомили у КМДА. Сплатити за паркування у столиці можна з банківської картки, Apple Pay або Google Pay. У застосунку "Київ Цифровий" водії також можуть скористатися послугою швидкого повернення евакуйованого авто.

Нагадаємо, перші два тижні з початку дії нових тарифів на парковку в Києві водіїв не штрафували за їх несплату. До 16 липня паркувальні інспектори не виписували штрафи водіям за несплачену парковку, а замість цього вели роз'яснювальну кампанію.

Нові тарифи на паркування в Києві набули чинності з 1 липня. Найвища вартість парковки зараз у центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на парковку в спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безплатними залишаються парковки у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Окрім того, столична влада не планує отримувати кошти за паркування у дворах будинків від мешканців. Проте Київська міська державна адміністрація в рамках комплексної програми з упорядкування паркування в місті проведе моніторинг прибудинкових територій на предмет належності їх до ОСББ або ЖБК.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися