У Києві облаштують нові паркінги: подробиці

Що відомо про нові паркувальні майданчики

У Києві триває комплексний розвиток інфраструктури, зокрема — облаштування нових паркінгів. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У столиці вже облаштували п’ять перехоплюючих паркінгів, нагадав мер, але, на його думку, цього недостатньо.

"Велика кількість людей приїжджає з області. Можна заїхати до міста, на перехоплюючому паркінгу залишити автівку й далі пересуватися вже громадським транспортом", — сказав Кличко.

За словами очільника столиці, Києву вкрай необхідна Велика обхідна дорога, щоб розвантажити дороги та мости. Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) також наголосив, що у столиці цього року триватиме облаштування нових паркінгів, а також будівництво та ремонт доріг.

"Цього року ми починаємо роботу над паркінгом під Європейською площею, біля Олександрівської лікарні, на вулиці Володимирській. Будуємо паркінги на Оболоні, на острові Муромець, багато паркінгів потрібно, але ми поступово вирішуємо це питання", — заявив голова КМДА.

Кличко також заявив, що до Києва переїхали жити сотні тисяч людей, тому що у столиці найкращий рівень життя, немає безробіття, а навпаки — є потреба у робочій силі.

Крім того, мер столиці розповів, чому минулий рік був для Києва непростим, а ключовою темою стала боротьба з коронавірусом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на трьох комунальних ринках Києва планують облаштувати паркувальні зони для покупців. Проблему з відсутністю паркінгів біля Бессарабського, Володимирського та Житнього ринку обговорили під час наради у мерії.

Тим часом у Києві на Подільському мосту й взимку триває будівництво метро на Троєщину. У столиці також тривають будівельні роботи зі зведення лінії метрополітену на житловий масив Виноградар. Як виглядає інфраструктурний об’єкт взимку, можна подивитися з висоти.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися