Підприємства з фронтових регіонів переїжджають на Київщину

Подробиці розповіли у військовій адміністрації

На Київщину із регіонів, де ведуться бойові дії, поступово переїжджають підприємства. Про переміщення бізнесу розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, наразі в регіон переїхали дванадцять підприємств з областей, де ведуться бойові дії, ще чотири десятки — розглядають пропозиції площ для переміщення.

"Наша економіка продовжує працювати під час війни. Задача на сьогодні — це підтримка локальної економіки і бізнесу. Крім того, на Київщину перевезли свої потужності дванадцять підприємств з тих регіонів, де ведуться бойові дії. Сорок підприємств розглядають пропозиції щодо переміщення в Київську область", — заявив Кулеба.

Київський регіон все більше повертається до активного життя, а влада зацікавлена, щоб малий, середній та великий бізнеси, що постраждали від окупації та бойових дій, відновлювали роботу, наголосив посадовець.

"Той бізнес, що переїхав, спеціалізується на металообробці та торгівлі будівельними матеріалами. В умовах відбудови регіону це може стати дуже якісною співпрацею. Ми проводимо регулярні зустрічі з представниками бізнесу та закликаємо підприємців до діалогу", — розповів голова Київської ОВА.

Серед підприємств-переселенців також є виробники асфальтобетону, бітумної емульсії та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі планують побудувати склозавод. В Березані оглянули територію, де планується будівництво підприємства. На виробництві планують створити близько 400 робочих місць.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у селі Нові Петрівці російські окупанти обстрілами знищили сучасний хлібний завод, однак підприємство планує відновити виробництво.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися