Майно російських та білоруських підприємств на 360 млн грн арештували у Києві

Прокурори не виключають повної конфіскації

У Києві наклали арешт на майно російських та білоруських підприємств вартістю понад 360 мільйонів гривень. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці заарештували понад три сотні залізничних контейнерів вартістю понад десять мільйонів гривень. Також накладено арешт на товарно-матеріальні цінності на суму понад 350 мільйонів гривень. Мова йде, зокрема, про мінеральні добрива, що були ввезені залізничними вагонами в Україну з порушенням митного законодавства. Усе заарештоване майно належить російським та білоруським підприємствам.

Рішення про арешт майна російських та білоруських підприємств в Офісі генерального прокурора України ухвали на підставі ухвали Шевченківського районного суду Києва. В подальшому у відомстві не виключають повну компенсацію заарештованого майна. Бюро економічної безпеки проводить досудове розслідування за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві арештували корпоративні права та кошти на рахунках однієї з найбільших туристичних компаній TUI Ukraine. У Службі безпеки України встановили, що кінцевим бенефіціаром компанії TUI Ukraine є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки Кремля. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, у центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що у Київській та Житомирській областях арештували активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися