На Київщині підбили підсумки посівної кампанії (ІНФОГРАФІКА)

Як аграрії регіону працюють під час війни

На Київщині посівну кампанію цього року проводили у вкрай складних умовах воєнного стану. Про підсумки посівної кампанії розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, попри важкі наслідки активних бойових дій, аграрії регіону впоралися зі своїм завданням та вже завершили посів усіх можливих культур.

"Завдяки злагодженій роботі аграріїв очікуваного врожаю має вистачити для продовольчої безпеки регіону. Вдячний фермерам області за роботу на перемогу!" — заявив Кулеба.

Загалом на Київщині засіяли майже 717 тисяч гектарів землі, з них:

— яра пшениця – 21,9 тис. га (132,7%);

— ярий ріпак – 9,2 тис. га (у п’ять разів більше від запланованого);

— соняшник – 203,5 тис. га (98,1%);

— соя – 126,1 тис. га (135%).

Україні вдалося провести відносно успішну посівну кампанію під час війни, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Однак попри перезапуск логістики, часткове відновлення ланцюжків виробництва та постачання в уряді прогнозують, що просідання валового внутрішнього продукту цього року сягне щонайменше 35%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області планують побудувати склозавод. В Березані оглянули територію під забудову заводських приміщень. Наразі триває узгодження юридичних питань. На новому підприємстві планують створити близько 400 робочих місць.

Нагадаємо, у селі Нові Петрівці, що у Вишгородському районі Київської області, російські окупанти обстрілами знищили сучасний хлібний завод, однак підприємство планує відновити виробництво.

Дивіться також відео, як Дарницький вагоноремонтний завод відновив роботу після ракетних обстрілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися