Стало відомо, як війна вплинула на туризм у Києві

Який стан туристичної галузі у столиці зараз

Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації оприлюднило інформацію, як змінився попит на туристичному ринку Києва з початку повномасштабного воєнного вторгнення російських окупантів. Як передають "Коментарі", туристична галузь у столиці зазнала значного негативного впливу.

За даними Управління туризму та промоцій КМДА, за перше півріччя цього року бюджет Києва отримав 24 мільйони гривень від туристичного збору. Такі цифри стали можливими, через те, що протягом січня-лютого 2022 року Київ відвідували іноземні та внутрішні туристи, зокрема на новорічні свята. Після оголошення воєнного стану в готелях столиці мешкали переважно представники ЗМІ та міжнародних організацій.

Після завершення активних бойових дій в Києві місто почали відвідувати індивідуальні туристи. За перше півріччя цього року через повномасштабну війну в Україні столицю відвідали втричі менше іноземців, ніж за аналогічний період торік. Загалом — 98 тисяч громадян інших держав та ще 300 тисяч — внутрішніх туристів.

Традиційно, іноземними відвідувачами Києва в переважній більшості були громадяни Ізраїлю (9165), Туреччини (6839), Німеччини (6429), США (5689), Великої Британії (4303), а також Азербайджану (4152), Польщі (3541), Грузії (3127), Італії (2681) та Франції (2480). Ці іноземці становлять 60% загального потоку туристів, які відвідали Київ у першому півріччі 2022 року.

Для залучення киян і гостей столиці, та особливо переселенців до активного та культурного відпочинку Управління туризму та промоцій КМДА проводить безкоштовні прогулянки Києвом. На туристичних маршрутах передбачені укриття, до яких екскурсоводи спрямовують учасників прогулянок в разі повітряної тривоги.

Нагадаємо, середній турист витрачав торік в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. На цільову програму протягом 2022-2024 років планували виділити майже 119 мільйонів гривень.

Читайте також, що торік Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися