На Київщині заборонили продаж та використання піротехніки

Яка продукція потрапила під заборону та скільки діятимуть обмеження

На території Київської області на час дії воєнного стану заборонили продаж та використання піротехнічних засобів. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, рішення про заборону піротехніки ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Під заборону потрапили петарди, феєрверки, бенгальські вогні та інша піротехнічна продукція.

Заборона використання піротехніки стосується як фізичних, так і юридичних осіб, зокрема підприємців в сфері ресторанного бізнесу, розважальних закладів та закладів громадського харчування. Окрім того, у військовій адміністрації регіону нагадали, в Київській області також заборонено використання святкової ілюмінації.

Нагадаємо, у головпоштамті Києва та у всіх поштамтах обласних центрів України відкрили новорічні поштові резиденції. В поштамтах створили острівки магії з ялинками, прикрашеними поштовими скриньками та зустріччю з Новорічним чарівником. В кожній резиденції є безкоштовні привітальні листівки, які можна надіслати захисникам і захисницям разом із малюнками малечі. Новорічні резиденції працюють всюди, де дозволяє безпекова ситуація щовихідних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Окрім того, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. Проїхати екскурсійним маршрутом по столиці можна буде три вікенда поспіль — 24, 25 та 31 грудня, а також 1, 7 та 8 січня. У складі поїзда буде два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триватиме трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Дивіться також фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.

Читайте также