Київщина буде з інтернетом під час відключення світла

Що відомо про забезпечення мешканців зв’язком

В Київську область та ще кілька регіонів України передали інтернет-провайдерам батареї безперебійного живлення. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передають "Коментарі".

"Передали провайдерам 172 батареї SBL. Вони допоможуть підтримувати мережі, поки немає живлення. Так десятки тисяч людей зможуть користуватися інтернетом", — заявив Федоров.

За його словами, найскладніша ситуація з інтернетом зараз у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Донецькій областях.

"Тому більшість батарей передали саме туди. Загалом їх отримали 29 провайдерів з кожної області України. Команда Мінцифри продовжує вести перемовини з міжнародними організаціями, щоб Україна отримала більше обладнання, яке дозволить громадянам залишатися на зв'язку, коли зникає електроенергія", — прокоментував міністр цифрової трансформації України. 

Нагадаємо, у Київській області набули чинності нові графіки стабілізаційних відключень. В компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" заявили, що для рівномірності та почерговості відключень світла споживачі були поділені на чотири групи, замість двох, як було раніше. Нові графіки для Київської області складаються з трьох категорій — подробиці за посиланням.

Окрім того, Київ повернувся до стабілізаційних обмежень споживання електроенергії. В компанії "ДТЕК Київські електромережі" заявили, що тепла погода та зменшення споживання промисловістю дозволили мінімально обмежувати електроенергію для киян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після чергових ворожих обстрілів в Київській області пошкоджені приватні будинки та об’єкт енергетичної інфраструктури, однак регіон повністю забезпечений електроенергією. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що в регіоні немає екстрених відключень, і немає планових відключень світла. Влада та енергетики працюють над тим, щоб на різдвяні свята мешканці Київської області мали світло в оселях та не було відключень електроенергії, запевняв посадовець.

Читайте також, що у Києві та регіоні весняна тепла погода протримається ще кілька днів.

Читайте также