У Києві та Київській області зменшиться дефіцит електроенергії

Що розповіли про ситуацію в енергосистемі фахівці

У Києві, Київській області та в інших регіонах України зменшиться дефіцит електроенергії завдяки імпорту. Про це йдеться в заяві групи компаній "ДТЕК", передають "Коментарі".

"У січні ДТЕК почав імпортувати електроенергію з Європи для покращення ситуації в українській енергосистемі. Це дозволяє зменшити дефіцит і підтримати населення та економіку України", — заявили в "ДТЕК".

В підприємстві додали, що поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати приблизно 500 мільйонів кіловат на годину електроенергії на місяць. Це дорівнює місячному споживанню двох мільйонів українських домогосподарств.

Нагадаємо, Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом на Хрещення Господнього з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, де на Київщині кілька днів будуть масштабні відключення світла.

Читайте также