У Києві за працю на окупантів затримали власника агрохолдингу (ФОТО)

Що відомо про схему фінансування російських військ

У Києві затримали засновника одного з найбільших українських агрохолдингів. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, підконтрольна бізнесмену продовольча компанія знаходиться на окупованому лівобережжі Херсонської області і працює в інтересах росіян. Ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для російських військ, які знаходяться на півдні України.

"У травні 2022 року бізнесмен організував "перереєстрацію" агрокомпанії в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби рф по Херсонській області". З того часу підприємство фігуранта щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації рф понад 100 тисяч російських рублів як "податки", — повідомили в СБУ.

Слідство також встановило, що агрокомпанія затриманого є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російської армії. Бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини. Окупанти використовують ці логістичні ангари для зберігання озброєння, боєприпасів та бойової техніки.

Бізнесмена затримали в квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до Росії. Під час обшуків вилучили документи, печатки та інші речові докази. Затриманому повідомили про підозру у пособництві державі-агресору. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. бізнесмену загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили одне із підприємств на оптових поставках засобів тактичної медицини до Росії. В організації оборудки підозрюють власника однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження. Нелегальний маршрут пролягав через одну з європейських країн. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві судитимуть ексзаступника міністра оборони, який під час закупівлі продуктів для Збройних сил України завдав державі збитків державі на майже 12 мільйонів гривень. Його подільник — екскерівник департаменту Державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України вже отримав вирок суду.

Читайте також, як у Києві податківець шантажував власника АЗС та вимагав гроші.

Читайте также