Під вулицею Набережно-Рибальській у Києві будують тунель

На час робіт обмежили рух транспорту

У Києві завершують спорудження тунелю під вулицею Набережно-Рибальською у межах реалізації детального плану території Рибальського півострова. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію ЖК "Рибальський".

Фінальний етап спорудження тунелю під вулицею Набережно-Рибальською розпочали з 14 лютого. Роботи триватимуть три місяці. На цей період частково обмежили рух цією вулицею. Девелопер вперше інвестує у гідротехнічні споруди Києва для створення додаткових точок контакту із природою.

"Водний канал не лише дасть Києву нову зону відпочинку біля води з літніми майданчиками ресторанів та місцями для швартування водного транспорту, а й суттєво покращить рециркуляцію води у гавані Дніпра", — зазначили у ЖК "Рибальський".

Роботи з облаштування тунелю проходитимуть у два етапи. Обмеження руху Набережно-Рибальською дорогою також відбуватиметься поетапно. З 14 лютого по 31 березня перекрили частину дороги у бік Контрактової площі з боку будівництва житлового району Rybalsky. З 1 квітня по 15 травня планують обмежити рух транспорту на тій самій ділянці у бік Північного мосту.

"Дорожні роботи не вплинуть на пропускну здатність вулиці Набережно-Рибальської, оскільки основними бар'єрами-накопичувачами є світлофори на перетині Набережно-Рибальської з Набережно-Хрещатицькою, з одного боку, та з вулицею Електриків, з іншого. Вже незабаром у Києві з'явиться сучасний та комфортний громадський простір для відпочинку біля води", — повідомляє девелопер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Нагадаємо, у столиці через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися