Київ став лідером за сумою доходів держбюджету від приватизації

Названі найбільш дорогі об’єкти продажу за рік

Сума надходжень до державного бюджету завдяки аукціонам з приватизації столичних підприємств у 2023 році стала найбільшою в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на регіональне відділення Фонду державного майна України по Києву.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Києву забезпечило надходження до держбюджету від приватизації понад 816 мільйонів гривень, без врахування ПДВ. Цей показник є найбільшим серед регіонів України, що зробило столицю лідером по наповненню держбюджету.

Торги, які принесли найбільше доходу від приватизації у Києві:

·       будівлі готелю "Ермітаж" — 311 мільйонів гривень;

·       ЄМК ДП "Укроборонресурси" — 210,6 мільйонів гривень;

·       ЄМК ДП "Електронмаш" — 120,8 мільйонів гривень.

В регіональному відділенні Фонду державного майна України по Києву подякували інвесторам за активність під час воєнного стану. 

Нагадаємо, в центрі Києва на аукціоні продали будинок, де працює стрітфуд "Київська перепічка". Площа нежитлових приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 3 становить 1231,5 квадратних метрів. На об’єкт продажу претендували троє учасників торгів. Ціна за будинок стартувала з 45 мільйонів гривень без ПДВ. Найбільшу ціну запропонувала компанія "Поділ Естейт Менеджмент". Переможець має сплатити 180 мільйонів гривень з врахуванням ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що які великі підприємства приватизували у Київській області.


Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/2106


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

12 січня 2024, 16:47

Ничего удивительного! Жидовскому клоуну не жалко распродовать страну. Страна то не его. Ему и украинцев не жаль, эта тварь готова всех уничтожить за деньги. Чему удивлятся? Бездарный скоморох дорвался до власти, а жидам не впервой за 30 сребреников продавать...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися