Київ лідирує за обсягом інвестицій в Україну

Подробиці розповів очільник столиці Віталій Кличко

Понад половини усіх інвестицій в Україну припадає саме на Київ. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Я готовий працювати бодігардом — захисником інвестицій. Інвестиції в Київ — це розвиток столиці. Не таємниця, що в минулому році 60% від загальних інвестицій в країну надійшло саме в місто Київ", — сказав Кличко.

За його словами, столиця приваблива для інвесторів, тому що є звітність та прозорість. "Київ привабливий для інвестицій. Ми надаємо усі можливості інвесторам. Це вкрай важливо. Ми залучаємо нові технології, нові компанії… Ми втілюємо проєкт відкритого бюджету. Одна з найбільших ІТ-компаній світу подарувала нам та допомогла реалізувати "Відкритий бюджет" — всі надходження та витрати нашого бюджету абсолютно прозорі… Прозорість і звітність ключова важлива складова протидії корупції", — наголосив мер Києва.

Водночас, Київський міський голова вважає, що під час розвитку столиці потрібно не допустити перетворення міста на "бетонні джунглі" без зелених зон та необхідно зберегти культурну ідентичність Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише за минулий рік до Києва переїхали жити понад 200 тисяч людей. Мер столиці пояснює це відсутністю безробіття та високою якістю життя у Києві.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом. Ошукані інвестори банку "Аркада" чекали цього роками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися