Скандал з приватизацією заводу "Більшовик" у Києві набрав обертів

Оголошено перші підозри оцінювачам

Підроблений документ став підставою для приватизації столичного заводу "Більшовик" за заниженою на понад мільярд гривень вартістю. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України.

За даними відомства, повідомлено про підозру двом оцінювачам у складанні та видачі завідомо підробленого офіційного документу (ч. 3 ст. 358 КК України).

"Підозрювані у 2021 році за попередньою змовою між собою склали та видали підроблений звіт про оцінку майна. Він став підставою для приватизації столичного заводу "Більшовик" за заниженою на понад мільярд гривень вартістю", — заявили в Офісі генерального прокурора України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Державне бюро розслідувань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розслідують кримінальне провадження щодо можливого зловживання посадовців Фонду держмайна України під час приватизації Першого київського машинобудівного заводу ("Більшовик"). Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, плани щодо заводу "Більшовик" має столична влада. У Києві планують добудувати на ділянці підприємства транспортну розв’язку. Наприкінці минулого року будівництво естакади на Шулявському мості анонсував мер Києва Віталій Кличко. Для цього планували викупити у нового власника заводу "Більшовик" п’ятий цех.

Тим часом засновник корпорації Kadorr Group Аднан Ківан вважає, що "Більшовик" можна було продати значно дорожче, а приватизація готувалася під конкретного забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися