У Києві заборонять росіянам та білорусам оренду і приватизацію нерухомості та землі

Зареєстровано відповідний проєкт рішення

Депутати Київської міської ради розглянуть питання мораторію на оренду землі та нерухомості у столиці для громадян та підприємців Росії та Білорусі. Відповідний проєкт рішення зареєстрували за ініціативи депутатки Київської міської ради Аліни Михайлової, передають "Коментарі".

Документом пропонується заборонити відведення, укладання договорів оренди землі, оренду та приватизацію нежитлових приміщень та майнових комплексів, що належать до комунальної власності територіальної громади Києва для громадян РФ та Білорусі. Мораторій стосується також юридичних осіб, які пов’язані з цими країнами.

"У нашої держави складні відносини з громадянами Росії та російським бізнесом: їх немає. Не в тому плані, що розірвані і спалені до кінця, а в тому, що існує правовий вакуум. Багато питань, такі як співпраця з росіянами, перебування громадян РФ на території України, відносини з російським бізнесом зараз у підвішеному стані. Профільного законодавства, яке би це регулювало, просто немає", — пояснила свою ініціативу депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова.

За її словами, в разі ухвали мораторію, столична влада буде зобов‘язана регулярно моніторити дотримання цього рішення, а в разі виявлення порушень – усувати їх.

"Строк дії рішення – до прийняття профільного закону, який раз і назавжди закриє "російське питання" на території України. Тут м‘яч на полі Верховної Ради. Сподіваюсь, голосів не забракне. Російський капітал роками примножувався в Україні, навіть після 2014. Сьогодні він повернувся у вигляді ракет і "Градів". Треба його знекровити", — прокоментувала депутатка Київради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві арештували корпоративні права та кошти на рахунках однієї з найбільших туристичних компаній TUI Ukraine. У Службі безпеки України встановили, що кінцевим бенефіціаром компанії TUI Ukraine є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки Кремля. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, у центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що у Київській та Житомирській областях арештували активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися