У Києві привласнили гідроспоруди площею більше, ніж Оболонський острів

Подробиці розповіли в прокуратурі

Столична прокуратура вимагає скасувати реєстрацію прав на гідроспоруди на Оболонському острові та вздовж берегової лінії Дніпра у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Київської міської прокуратури.

Торік у ЗМІ набула розголосу ситуація щодо незаконної реєстрації майнових прав та права власності на низку гідроспоруд. Ці об’єкти розташовані на півострові "Собаче гирло", уздовж парку "Наталка", на острові "Оболонський" та в межах прибережних смуг інших водойм у Києві. Площа однієї з гідроспоруд фактично дорівнює площі самого острова "Оболонський" та становить понад 14 гектарів. Зараз тут облаштовують зону відпочинку за кошти столичного бюджету.

Київська міська прокуратура встановила, що реєстрація речових прав на гідротехнічні споруди в Оболонському районі Києва незаконна та вони мають бути передані до комунальної власності. Скасувати реєстрацію на гідроспоруди площею понад 150 тисяч квадратних метрів, розташованих вздовж річки Дніпро у Києві прокуратура вимагає через суд. Сім позовів в інтересах громади подали до Оболонського районного суду столиці.

Нагадаємо, торік в СБУ звітували, що у Києві та Київській області запобігли масштабній схемі з приватизації гідроспоруд та землі державної і комунальної власності. Приватизувати гідротехнічні споруди та землю на 12 ділянках на березі річки Дніпро намагались, скориставшись прогалинами у законодавстві. З державної та комунальної власності планували вивести у приватну власність майно вартістю понад чотири мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за рішенням суду накладено арешт на причали та дамби у столиці та Київській області. Рішення про арешт гідротехнічних споруд у Києві та Київській області ухвалив Подільський районний суд столиці. Судова ухвала стосується 12 причалів та дамб у столиці та Київській області. Серед заарештованих судом споруд є частина Оболонської набережної та острови на Оболоні.

Читайте також, що як у мерії Києва пояснили, кому належить острів на Дніпрі на Оболоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися