У Києві та області намагалися привласнити землю на березі Дніпра (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві та Київській області запобігли масштабній схемі з незаконного заволодіння гідротехнічними спорудами та земельними ділянками державної і комунальної форми власності. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

За даними СБУ, приватизувати гідротехнічні споруди та землю на дванадцяти ділянках на березі річки Дніпро намагались, скориставшись прогалинами у законодавстві. З державної та комунальної власності планували вивести у приватну власність майно на загальну суму понад чотири мільярди гривень.

Афера почалась у 2018 році. Тоді громадянин України звернувся із офіційним запитом щодо власності низки гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок. "Отримавши формальну відповідь, що майно не перебуває у власності жодної юридичної чи фізичної особи, взяв їх на "відповідальне зберігання". Згодом розпочав процедуру приватизації щодо вказаних об’єктів", — йдеться в повідомленні СБУ.

За фактом зловживання службовим становищем відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. На майно наклали арешт. Споруди та земля розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за рішенням суду накладено арешт на причали та дамби у столиці та Київській області. Рішення про арешт гідротехнічних споруд у Києві та Київській області ухвалив Подільський районний суд столиці. Судова ухвала стосується 12 причалів та дамб у столиці та Київській області. Серед заарештованих судом споруд є частина Оболонської набережної та острови на Оболоні.

Нагадаємо, у Києві відкрили Respublika Park — один з найбільших торгових центрів в Європі, який знаходиться на Великій окружній дорозі. На масштаби споруди можна подивитись з висоти пташиного польоту. Торговельно-розважальний центр Respublika Park відкрився у Києві на Теремках. Його загальна площа складає 300 тисяч квадратних метрів, з яких 135 тисяч квадратних метрів призначена під оренду.

Окрім того, у Києві тривають ремонтні роботи лінії швидкісного трамвая маршруту №1. Ремонтні роботи на лінії швидкісного трамвая виконують уздовж вулиці Симиренка. Реконструкцію трамвайних колій можна подивитись з висотиДивіться також відео, як у Києві виглядає Велика окружна дорога після ремонту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київрада виділила землю під будівництво ТРЦ біля метро "Лісова"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися