У Києві наклали арешт на причали та дамби: що відомо (ФОТО)

Заарештовані також гідротехнічні споруди у Київській області

У Києві за рішенням суду накладено арешт на причали та дамби у столиці та Київській області. Про це повідомив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, рішення про арешт гідротехнічних споруд у Києві та Київській області ухвалив Подільський районний суд столиці. Судова ухвала стосується 12 причалів та дамб у столиці та Київській області, повідомив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин. Він нагадав, що ці об’єкти були незаконно оформлені у приватну власність. Серед заарештованих судом споруд є частина Оболонської набережної та острови на Оболоні.

За даними слідства, у 2018 році один громадянин України для того, щоб заволодіти цими об'єктами, звернувся до поліції та у цьому зверненні вказав неправдиві відомості щодо виявлення втрачених майнових прав на гідротехнічні споруди.

"Сподіваюсь, що водні об'єкти на Оболоні зрештою будуть повністю повернуті державі, а кияни зможуть на них безперешкодно відпочивати", — написав Трубіцин у своєму Facebook.

Нагадаємо, на столичній Оболоні почали відновлювати природне річище річки Почайна. З дна та з берегів вже частково підняли бетонні блоки. Під час розчищення річки Почайна проведуть археологічну розвідку. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що Девіаційна вежа у Києві може стати об’єктом культурної спадщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися